Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Blogs
De werking van de ijsmachine
Het thema van deze editie van IJs! is machines. Als ijsmaker is het interessant om met techneuten te communiceren over w...
19 december 2022
Pim Otten
Slagroom op je ijs
Mijn eerste ervaring met ambachtelijk ijs, had ik in mijn jeugd. In mijn geboorteplaats Schiedam ging ik naar een Italia...
6 december 2022
Paul van Pelt
Meesterijsbereiders
Heel ambachtelijk ijs bereidend en etend Nederland zou blij moeten zijn dat we een groep van ambachtslieden hebben die z...
29 november 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Winteren
Opeens viel me het me op: ‘winteren’. Dat heb je soms als ‘taal echt je ding is’. Dan springt ee...
29 november 2022
Michelle de Koning
Schep lekker zelf
‘Binnenkort heb ik een feestje en ik ben op zoek naar een ijscokar, hebben jullie er eentje?’ In de beginjaren van de ij...
17 november 2022
Gijs van Dijk
Inflatie
Iedereen heeft de laatste tijd de mond vol van prijsstijgingen en inflatie. Om allerlei redenen vliegen zowat alle prijz...
25 oktober 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Aanspreken met lef
"Vandaag ga ik het bespreekbaar maken. Ik moet het gesprek aangaan. Zo kan het niet langer. Ik heb alle moed verzameld, ...
27 september 2022
Jannes Schuiling
Schone straten
Het is zaterdag 4 juni 2016. Ik ben zojuist verhuisd naar de vestingstad Heusden. De plek waar ik ondertussen al vijf ja...
23 augustus 2022
Gijs van Dijk
Balanceren van recepturen
Als instructeur van Carpigiani kom ik bij veel ijsmakers over de vloer. Ik kom zo in aanraking met verschillende maniere...
27 juni 2022
Pim Otten
Saamhorigheid
Het nieuwe seizoen is al weer een paar weken oud en tot nu toe gaat het voor wat betreft het weer (lees omzetkansen) erg...
25 mei 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Leg je ziel erin
Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Aan dat bekende gezegde moest ik denken toen ik het interview met Luc ...
5 mei 2022
Bianca Roemaat
Ambachtelijkheid of professionaliteit?
Wat zou de beste sleutel zijn voor een succesvolle ijssalonhouder? Diverse artikelen in de vakpers van de afgelopen peri...
28 april 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Nieuwe start
Vol ambitie en vernieuwingsdrang gingen we aan de slag. In 2005 wonnen we zowel ‘De Gouden IJsspatel’ als ‘De Gouden IJs...
1 maart 2022
Leon Kees
Nieuw elan
Het ziet er hoopvol uit. Het enorme aantal besmettingen leidt niet tot meer druk op de zorg en zojuist is aangekondigd d...
1 maart 2022
Michelle de Koning
Female touch…
Op de laatste dag van het ijsseizoen werd ik aangesproken door een gast. Hij stelde zich voor als gepensioneerd interieu...
25 januari 2022
Leon Kees
<<
<
2
3
4
5
6
>
>>
Vakblad IJS 2 | April 2025
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
14 MEI 10:00 - 15 MEI 20:00
Food Tech Event 2025
3 JUN 08:00 - 20:00
Lab Technology 2025
11 JUN 10:00 - 12 JUN 22:00
Vision, Robotics & Motions