Samenwerken

9 december 2020 Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum) Ambachtelijk IJscentrum

Op het moment van schrijven, realiseer ik me dat ik inmiddels al een jaar voorzitter ben van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Een jaar dat snel is voorbijgegaan en waarin we op voorhand niet had durven dromen wat er allemaal op ons (niet alleen als ijsbereiders) af zou gaan komen.

Mede door al deze ontwikkelingen spelen er op dit moment heel veel zaken die onze gemoederen bezig houden. We hebben als bestuur een hoop te doen om de belangen van onze vereniging zo goed mogelijk te kunnen behartigen. Ik ben dan ook trots om voorzitter te mogen zijn van een erg dynamische vereniging.

Als Vereniging Ambachtelijk IJscentrum zijn we een unieke club. Door de buitenwacht worden we wel eens gelinkt aan de horeca of aan de fastservice. Dit vergelijk gaat maar ten dele op. De ijsbereiders zijn anders, werken anders en beleven hun vak anders. Ook de afgelopen tijd, met het opstellen van de coronaprotocollen is dit weer gebleken. De ambachtelijke ijssector wijkt op te veel punten af van de hiervoor genoemde sectoren. Impulsiviteit en het verlangen naar fun en verwennerij van de consumenten in combinatie met vakmanschap en creativiteit van de ondernemers vormen de ambachtelijke ijsbranche tot een unieke branche. Mede daarom is het belang van verenigen zo groot. We kunnen als vereniging al deze eigenschappen en behoeftes stimuleren en helpen te optimaliseren. De communicatie binnen de sector is hierbij natuurlijk essentieel.

Ondanks het feit dat onze (groeiende) vereniging op dit moment slechts 300 leden telt, hebben we wel een eigen vakblad, en niet zo maar een. Het vakblad IJs! is een zeer professioneel blad. Zowel van buiten als van binnen. Wij zien de meerwaarde hiervan zeker in. Tijdens gesprekken met de uitgever Alea Publishers is ook gebleken hoe vasthoudend en professioneel de redactieleden zijn om de kwaliteit van het blad in stand te houden.

Om de continuïteit van Vakblad IJs! te ondersteunen, heeft het bestuur van de vereniging gemeend, het besluit te nemen om het abonnement van het vakblad te    koppelen aan het lidmaatschap van onze vereniging. Het vakblad op haar beurt heeft zich bereid verklaard om zich in te spannen om de belangen van de vereniging en daardoor ook die van de branche optimaal te zullen ondersteunen.

Ik zou ook een beroep willen doen op u als abonnee, om op alle mogelijke manieren input en informatie te verstrekken aan de redactie van het vakblad. Hiermee kan dan een ieder zijn voordeel doen.

Teun Loonen | voorzitter

Altijd op de hoogte blijven?