Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Blogs
Secondenmiljardair
Iedereen is miljardair. Tenminste, als je jonger dan 48,4 jaar bent.
21 november 2023
Gijs van Dijk
Dag van het ambacht
Wat doe jij op maandag 11 maart 2024? Het klinkt nog ver weg, maar het is een dag om reikhalzend naar uit te kijken.
20 november 2023
Edwin van Es, voorzitter Ambachtelijk IJscentrum
Plantaardig
Je komt in de ijsbranche steeds vaker het woord ‘vegan’ tegen. Het is geen hype maar een blijver. Daar is...
20 november 2023
Bianca Roemaat
IJsbekers op het terras
De nieuwe regelgeving rond de Single Use Plastic (SUP) zorgt voor uitdagingen voor ijsbereiders. Zoals de regel over...
26 september 2023
Edwin van Es, voorzitter Ambachtelijk IJscentrum
Een ijskoning is niet meer
Jaren was ik slapend lid van de VAIJ, totdat ik in 2017 besloot me eens te verdiepen in de vereniging. Daar zit ik da...
26 september 2023
Gijs van Dijk
Stap van die roze wolk af
‘If you can dream it, you can do it.’ Die tekst stuurde een bekende mij zo’n acht jaar geleden. De timing was perfect...
26 september 2023
Bianca Roemaat
Wereldwijs!
Op 1 oktober 2018 zette ik een flinke stap uit mijn comfortzone. Die stap werd een wereldreis van meer dan 111.000 ki...
8 augustus 2023
Gijs van Dijk
Vrijheid en vrijblijvendheid
Onlangs belde een vriend van mij. Hij vroeg of ik contact wilde opnemen met een van zijn klanten, die zich had beklaa...
16 mei 2023
Komende vijftien jaar
“15 jaar alweer. Wat gaaf dat het blad nog steeds bestaat”, mailde mijn voorganger Hilco Wagenaar (en de man die aan...
5 mei 2023
Michelle de Koning
Trots op de ijsbranche
Begin maart vond dit jaar weer de Bakkers- en IJs-vak plaats in de hallen van Easyfairs in Gorinchem. De IJs-vak is e...
26 april 2023
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
IJsgala op IJs-Vak
Waarom zou je deelnemen aan deze wedstrijden? Een van de sterkste USP’s van een ambachtelijk ijsbereider zijn de amba...
1 maart 2023
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Gezond ijs
Vegan. Suikerarm. Lactosevrij. Allemaal woorden die ik op de Sigep in Rimini voorbij zie komen, terwijl ik door de ha...
23 februari 2023
Bianca Roemaat
Supermodellen
In de beginjaren van onze ijssalon hingen er vier A2 posterframes aan de muur. Steeds bedacht ik daar een reclame voo...
22 februari 2023
Gijs van Dijk
Online interieur
Dus check ik even of Google mijn bedrijf nog steeds weet te vinden, pas ik openingstijden op diverse platforms aan, e...
26 januari 2023
Gijs van Dijk
De werking van de ijsmachine
Het thema van deze editie van IJs! is machines. Als ijsmaker is het interessant om met techneuten te communiceren ove...
19 december 2022
Pim Otten
1
2
3
4
>
>>
Vakblad IJs | November 2023 | Nummer 64
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
8 januari - 11 januari
Horecava 2024
20 januari - 24 januari
Sigep 2024
29 januari - 31 januari
Horeca Expo Hardenberg