Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Blogs
Een flinke actielijst
Een goede voorbereiding is het halve werk. Zodra het nieuwe jaar aanbreekt, starten wij in ons bedrijf met een flinke ac...
2 maart 2025
Astrid Miltenburg
Bezint eer ge begint
Een ijssalon starten, dat is natuurlijk een geweldig idee. Wie wil er nu niet een glimlach verkopen en mensen blij maken...
15 januari 2025
Edwin van Es
Voor altijd leerling
De meestergraad stamt uit de tijd van de gildes. Deze vertegenwoordigden een ambacht. De gildes beschouwden de meesterti...
23 december 2024
Suikerarm ijs
Wie zoet is, krijgt lekkers’. Een bekende zin die tijdens de feestmaand december weer voorbijkomt. In mijn jeugdjaren sn...
26 november 2024
Bianca Roemaat
Beslissen over een bestelzuil
In de meeste fastfoodzaken is het niet meer weg te denken… de bestelzuil. Snel en makkelijk je bestelling invoeren en be...
26 november 2024
Kansen
Op het moment dat ik mijn allereerste column voor het Vakblad IJs schrijf, is het buiten regenachtig. Je inkomsten laten...
20 november 2024
Astrid Miltenburg
Het regent zonnestralen
Op het moment dat ik deze woorden op digitaal papier zet, laat de zon zich niet zien en verschuilt zich voor de regen. T...
7 november 2024
Aanpassen
De R van najaaR zit weer in de maand. We schakelen over van warme zomerzon naar een frisser weertype. Tenminste, zo was ...
30 oktober 2024
Bianca Roemaat
Wees voorbereid
Het verkopen van je bedrijf is een grote stap. Misschien ben je hier nu nog niet mee bezig maar het is wel goed om hier ...
29 oktober 2024
Edwin van Es
'Verspillingsvrije Week geeft duwtje in de rug om verspilling aan te pakken'
De Nederlandse consument gooit thuis bijna tien procent van de voedselboodschappen weg. Dat is 33 kilo voedsel per jaar....
9 september 2024
Ceel Elemans
'Nieuw logo helpt consument in strijd tegen voedselverspilling'
In Nederland gooien we thuis per persoon ruim 33 kilo voedsel per jaar weg. Dat komt neer op ongeveer 9 procent van de b...
27 juni 2024
Ceel Elemans
‘Boeren moeten zich wapenen tegen klimaatverandering‘
De vele regen van de afgelopen maanden heeft niet alleen geleid tot vertraagde aanplanting van aardappelen, maar ook tot...
25 juni 2024
‘Industrie moet gezond eten makkelijker maken'
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil een gezonder productaanbod en pleit daarom onder andere voor het verp...
30 mei 2024
Ceel Elemans
Afscheid nemen bestaat niet
Is dat niet dat bekende liedje van… Marco Borsato? Niet helemaal mijn genre, maar het schoot me even te binnen toen ik d...
14 mei 2024
Jacques Vos
'Zet klimaatimpact op producten'
Onlangs kondigde Albert Heijn aan dat de supermarkt voortaan de CO2-uitstoot op producten gaat vermelden. Ceel Elemans, ...
24 april 2024
Ceel Elemans
1
2
3
4
5
>
>>
Vakblad IJS 1 | Februari 2025
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
18 MRT 09:30 - 20 MRT 21:15
AQUA Nederland
2 APR 01:00 - 3 APR 18:00
Empack en Packaging Innovations 2025
14 MEI 10:00 - 15 MEI 20:00
Food Tech Event 2025