Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Blogs
'Verspillingsvrije Week geeft duwtje in de rug om verspilling aan te pakken'
De Nederlandse consument gooit thuis bijna tien procent van de voedselboodschappen weg. Dat is 33 kilo voedsel per jaar....
9 september 2024
Ceel Elemans
'Nieuw logo helpt consument in strijd tegen voedselverspilling'
In Nederland gooien we thuis per persoon ruim 33 kilo voedsel per jaar weg. Dat komt neer op ongeveer 9 procent van de b...
27 juni 2024
Ceel Elemans
‘Boeren moeten zich wapenen tegen klimaatverandering‘
De vele regen van de afgelopen maanden heeft niet alleen geleid tot vertraagde aanplanting van aardappelen, maar ook tot...
25 juni 2024
‘Industrie moet gezond eten makkelijker maken'
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil een gezonder productaanbod en pleit daarom onder andere voor het verp...
30 mei 2024
Ceel Elemans
Afscheid nemen bestaat niet
Is dat niet dat bekende liedje van… Marco Borsato? Niet helemaal mijn genre, maar het schoot me even te binnen toen ik d...
14 mei 2024
Jacques Vos
'Zet klimaatimpact op producten'
Onlangs kondigde Albert Heijn aan dat de supermarkt voortaan de CO2-uitstoot op producten gaat vermelden. Ceel Elemans, ...
24 april 2024
Ceel Elemans
Zien eten, doet eten!
Met 11 maart en de IJsVak-Wedstrijden nog vers in het geheugen, is het ijsseizoen al weer volop van start. Op het moment...
22 april 2024
Edwin van Es, voorzitter Ambachtelijk IJscentrum
Samenwerken
REDACTIONEEL #2 | Een samenwerker is sterker’. Als eenpitter kan ik volmondig beamen dat het loont om samen te wer...
15 april 2024
Bianca Roemaat
Houdoe en bedankt!
Als eigenaar van een ijssalon werk je altijd op de momenten dat iedereen aan het genieten is. Schijnt de zon? Dan sta ji...
9 april 2024
Gijs van Dijk
Trots
Trots, dat is de beste manier om te omschrijven hoe ik mij voel na de Dag van het Ambacht in Gorinchem op 11 maart. Hier...
9 april 2024
Edwin van Es, voorzitter Ambachtelijk IJscentrum
Het belang van een slimme inrichting
Gisteren was de verjaardag van mijn moeder. We zijn inmiddels op een punt dat we met haar vieren wat er te vieren valt, ...
26 maart 2024
Jacqueline Steehouwer
Voedingsbedrijven moeten zorgen voor eerlijke productieketen
Onlangs stemde Europa in met een afgezwakte versie van een richtlijn die ervoor moet zorgen dat ondernemingen meer veran...
25 maart 2024
Ceel Elemans
‘Ik wens je veel personeel toe’
In mijn studententijd heb ik in een kroeg gewerkt. Het leek of ze daar maar één regel hadden: tijdens het werk werd er n...
15 maart 2024
Gijs van Dijk
Actie voedingsbedrijven en supermarkten noodzakelijk voor terugdringen obesitas
Obesitas neemt toe in Nederland. Uit recent onderzoek blijkt dat ruim een op de zes Nederlanders hier last van heeft. Ce...
13 maart 2024
Ceel Elemans
Foodsector moet afstappen van ultrabewerkt voedsel
Consumenten maken zich zorgen om de gezondheidsrisico’s van ultrabewerkt voedsel, maar missen de juiste begeleiding om g...
4 maart 2024
1
2
3
4
5
>
>>
Vakblad IJs 2 | April 2024
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
24 SEP - 26 SEP
FACHPACK
25 SEP - 26 SEP
Intrafood 2024
30 SEP - 1 OKT
Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024