Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Blogs
Wereldwijs!
Op 1 oktober 2018 zette ik een flinke stap uit mijn comfortzone. Die stap werd een wereldreis van meer dan 111.000 ki...
8 augustus 2023
Gijs van Dijk
Vrijheid en vrijblijvendheid
Onlangs belde een vriend van mij. Hij vroeg of ik contact wilde opnemen met een van zijn klanten, die zich had beklaa...
16 mei 2023
Komende vijftien jaar
“15 jaar alweer. Wat gaaf dat het blad nog steeds bestaat”, mailde mijn voorganger Hilco Wagenaar (en de man die aan...
5 mei 2023
Michelle de Koning
Trots op de ijsbranche
Begin maart vond dit jaar weer de Bakkers- en IJs-vak plaats in de hallen van Easyfairs in Gorinchem. De IJs-vak is e...
26 april 2023
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
IJsgala op IJs-Vak
Waarom zou je deelnemen aan deze wedstrijden? Een van de sterkste USP’s van een ambachtelijk ijsbereider zijn de amba...
1 maart 2023
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Gezond ijs
Vegan. Suikerarm. Lactosevrij. Allemaal woorden die ik op de Sigep in Rimini voorbij zie komen, terwijl ik door de ha...
23 februari 2023
Bianca Roemaat
Supermodellen
In de beginjaren van onze ijssalon hingen er vier A2 posterframes aan de muur. Steeds bedacht ik daar een reclame voo...
22 februari 2023
Gijs van Dijk
Online interieur
Dus check ik even of Google mijn bedrijf nog steeds weet te vinden, pas ik openingstijden op diverse platforms aan, e...
26 januari 2023
Gijs van Dijk
De werking van de ijsmachine
Het thema van deze editie van IJs! is machines. Als ijsmaker is het interessant om met techneuten te communiceren ove...
19 december 2022
Pim Otten
Slagroom op je ijs
Mijn eerste ervaring met ambachtelijk ijs, had ik in mijn jeugd. In mijn geboorteplaats Schiedam ging ik naar een Ita...
6 december 2022
Paul van Pelt
Meesterijsbereiders
Heel ambachtelijk ijs bereidend en etend Nederland zou blij moeten zijn dat we een groep van ambachtslieden hebben di...
29 november 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Winteren
Opeens viel me het me op: ‘winteren’. Dat heb je soms als ‘taal echt je ding is’. Dan springt...
29 november 2022
Michelle de Koning
Schep lekker zelf
‘Binnenkort heb ik een feestje en ik ben op zoek naar een ijscokar, hebben jullie er eentje?’ In de beginjaren van de...
17 november 2022
Gijs van Dijk
Inflatie
Iedereen heeft de laatste tijd de mond vol van prijsstijgingen en inflatie. Om allerlei redenen vliegen zowat alle pr...
25 oktober 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Aanspreken met lef
"Vandaag ga ik het bespreekbaar maken. Ik moet het gesprek aangaan. Zo kan het niet langer. Ik heb alle moed verzamel...
27 september 2022
Jannes Schuiling
1
2
3
4
>
>>
Vakblad IJs | april 2023 | nummer 62
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
2 oktober
Cursus duurzame & gezonde voeding
2 oktober - 3 oktober
De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023
7 oktober - 11 oktober
Anuga 2023