Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Blogs
Het ‘smeltpunt’ van jouw ijssalon
BLOG | Een kapotte ijsvitrine op een warme zomerdag? Dat is als ijsverkoper je grootste nachtmerrie. Je wilt mooi opgema...
22 april 2025
Astrid Miltenburg
Ode aan chocolade
In mijn vorige column beschreef ik een van de liefdes van mijn leven: suiker. Een andere is chocolade. En niet zonder re...
17 april 2025
Hidde de Brabander
Innovatie als smaakmaker
De voedingsbranche is voort-durend in beweging. Innovatie is daarbij een essentieel ingrediënt. Dit werd duidelijk op de...
17 april 2025
Edwin van Es
Zacht ijs
Zal ik eens wat bekennen? Ik ben dol op softijs. Met name als het een volle, romige smaak en een stevig mondgevoel heeft...
10 april 2025
Bianca Roemaat
Een flinke actielijst
Een goede voorbereiding is het halve werk. Zodra het nieuwe jaar aanbreekt, starten wij in ons bedrijf met een flinke ac...
2 maart 2025
Astrid Miltenburg
Bezint eer ge begint
Een ijssalon starten, dat is natuurlijk een geweldig idee. Wie wil er nu niet een glimlach verkopen en mensen blij maken...
15 januari 2025
Edwin van Es
Voor altijd leerling
De meestergraad stamt uit de tijd van de gildes. Deze vertegenwoordigden een ambacht. De gildes beschouwden de meesterti...
23 december 2024
Suikerarm ijs
Wie zoet is, krijgt lekkers’. Een bekende zin die tijdens de feestmaand december weer voorbijkomt. In mijn jeugdjaren sn...
26 november 2024
Bianca Roemaat
Beslissen over een bestelzuil
In de meeste fastfoodzaken is het niet meer weg te denken… de bestelzuil. Snel en makkelijk je bestelling invoeren en be...
26 november 2024
Kansen
Op het moment dat ik mijn allereerste column voor het Vakblad IJs schrijf, is het buiten regenachtig. Je inkomsten laten...
20 november 2024
Astrid Miltenburg
Het regent zonnestralen
Op het moment dat ik deze woorden op digitaal papier zet, laat de zon zich niet zien en verschuilt zich voor de regen. T...
7 november 2024
Aanpassen
De R van najaaR zit weer in de maand. We schakelen over van warme zomerzon naar een frisser weertype. Tenminste, zo was ...
30 oktober 2024
Bianca Roemaat
Wees voorbereid
Het verkopen van je bedrijf is een grote stap. Misschien ben je hier nu nog niet mee bezig maar het is wel goed om hier ...
29 oktober 2024
Edwin van Es
'Verspillingsvrije Week geeft duwtje in de rug om verspilling aan te pakken'
De Nederlandse consument gooit thuis bijna tien procent van de voedselboodschappen weg. Dat is 33 kilo voedsel per jaar....
9 september 2024
Ceel Elemans
'Nieuw logo helpt consument in strijd tegen voedselverspilling'
In Nederland gooien we thuis per persoon ruim 33 kilo voedsel per jaar weg. Dat komt neer op ongeveer 9 procent van de b...
27 juni 2024
Ceel Elemans
1
2
3
4
5
>
>>
Vakblad IJS 2 | April 2025
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00
Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025
6 OKT 08:30 - 8 OKT 22:30
BBB Maastricht 2025
12 JAN 11:00 - 15 JAN 23:55
Horecava 2026