Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Blogs
Plantaardig
Je komt in de ijsbranche steeds vaker het woord ‘vegan’ tegen. Het is geen hype maar een blijver. Daar is ni...
20 november 2023
Bianca Roemaat
Een ijskoning is niet meer
Jaren was ik slapend lid van de VAIJ, totdat ik in 2017 besloot me eens te verdiepen in de vereniging. Daar zit ik dan, ...
26 september 2023
Gijs van Dijk
Stap van die roze wolk af
‘If you can dream it, you can do it.’ Die tekst stuurde een bekende mij zo’n acht jaar geleden. De timing was perfect. I...
26 september 2023
Bianca Roemaat
Wereldwijs!
Op 1 oktober 2018 zette ik een flinke stap uit mijn comfortzone. Die stap werd een wereldreis van meer dan 111.000 kilom...
8 augustus 2023
Gijs van Dijk
Vrijheid en vrijblijvendheid
Onlangs belde een vriend van mij. Hij vroeg of ik contact wilde opnemen met een van zijn klanten, die zich had beklaagd ...
16 mei 2023
Komende vijftien jaar
“15 jaar alweer. Wat gaaf dat het blad nog steeds bestaat”, mailde mijn voorganger Hilco Wagenaar (en de man die aan de ...
5 mei 2023
Michelle de Koning
Trots op de ijsbranche
Begin maart vond dit jaar weer de Bakkers- en IJs-vak plaats in de hallen van Easyfairs in Gorinchem. De IJs-vak is enor...
26 april 2023
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
IJsgala op IJs-Vak
Waarom zou je deelnemen aan deze wedstrijden? Een van de sterkste USP’s van een ambachtelijk ijsbereider zijn de ambacht...
1 maart 2023
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Gezond ijs
Vegan. Suikerarm. Lactosevrij. Allemaal woorden die ik op de Sigep in Rimini voorbij zie komen, terwijl ik door de hal m...
23 februari 2023
Bianca Roemaat
Online interieur
Dus check ik even of Google mijn bedrijf nog steeds weet te vinden, pas ik openingstijden op diverse platforms aan, enzo...
26 januari 2023
Gijs van Dijk
De werking van de ijsmachine
Het thema van deze editie van IJs! is machines. Als ijsmaker is het interessant om met techneuten te communiceren over w...
19 december 2022
Pim Otten
Slagroom op je ijs
Mijn eerste ervaring met ambachtelijk ijs, had ik in mijn jeugd. In mijn geboorteplaats Schiedam ging ik naar een Italia...
6 december 2022
Paul van Pelt
Meesterijsbereiders
Heel ambachtelijk ijs bereidend en etend Nederland zou blij moeten zijn dat we een groep van ambachtslieden hebben die z...
29 november 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Winteren
Opeens viel me het me op: ‘winteren’. Dat heb je soms als ‘taal echt je ding is’. Dan springt ee...
29 november 2022
Michelle de Koning
Schep lekker zelf
‘Binnenkort heb ik een feestje en ik ben op zoek naar een ijscokar, hebben jullie er eentje?’ In de beginjaren van de ij...
17 november 2022
Gijs van Dijk
<<
<
1
2
3
4
5
>
>>
Vakblad IJs 4 | November 2024
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
13 JAN 05:00 - 16 JAN 23:00
Horecava 2025
18 JAN - 22 JAN
Sigep 2025
27 JAN 05:00 - 29 JAN 23:00
Horeca Vakbeurs Hardenberg 2025