Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Blogs
Gezond ijs
Vegan. Suikerarm. Lactosevrij. Allemaal woorden die ik op de Sigep in Rimini voorbij zie komen, terwijl ik door de hal m...
23 februari 2023
Bianca Roemaat
Online interieur
Dus check ik even of Google mijn bedrijf nog steeds weet te vinden, pas ik openingstijden op diverse platforms aan, enzo...
26 januari 2023
Gijs van Dijk
De werking van de ijsmachine
Het thema van deze editie van IJs! is machines. Als ijsmaker is het interessant om met techneuten te communiceren over w...
19 december 2022
Pim Otten
Slagroom op je ijs
Mijn eerste ervaring met ambachtelijk ijs, had ik in mijn jeugd. In mijn geboorteplaats Schiedam ging ik naar een Italia...
6 december 2022
Paul van Pelt
Meesterijsbereiders
Heel ambachtelijk ijs bereidend en etend Nederland zou blij moeten zijn dat we een groep van ambachtslieden hebben die z...
29 november 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Winteren
Opeens viel me het me op: ‘winteren’. Dat heb je soms als ‘taal echt je ding is’. Dan springt ee...
29 november 2022
Michelle de Koning
Schep lekker zelf
‘Binnenkort heb ik een feestje en ik ben op zoek naar een ijscokar, hebben jullie er eentje?’ In de beginjaren van de ij...
17 november 2022
Gijs van Dijk
Inflatie
Iedereen heeft de laatste tijd de mond vol van prijsstijgingen en inflatie. Om allerlei redenen vliegen zowat alle prijz...
25 oktober 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Aanspreken met lef
"Vandaag ga ik het bespreekbaar maken. Ik moet het gesprek aangaan. Zo kan het niet langer. Ik heb alle moed verzameld, ...
27 september 2022
Jannes Schuiling
Schone straten
Het is zaterdag 4 juni 2016. Ik ben zojuist verhuisd naar de vestingstad Heusden. De plek waar ik ondertussen al vijf ja...
23 augustus 2022
Gijs van Dijk
Balanceren van recepturen
Als instructeur van Carpigiani kom ik bij veel ijsmakers over de vloer. Ik kom zo in aanraking met verschillende maniere...
27 juni 2022
Pim Otten
Saamhorigheid
Het nieuwe seizoen is al weer een paar weken oud en tot nu toe gaat het voor wat betreft het weer (lees omzetkansen) erg...
25 mei 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Leg je ziel erin
Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Aan dat bekende gezegde moest ik denken toen ik het interview met Luc ...
5 mei 2022
Bianca Roemaat
Ambachtelijkheid of professionaliteit?
Wat zou de beste sleutel zijn voor een succesvolle ijssalonhouder? Diverse artikelen in de vakpers van de afgelopen peri...
28 april 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Nieuwe start
Vol ambitie en vernieuwingsdrang gingen we aan de slag. In 2005 wonnen we zowel ‘De Gouden IJsspatel’ als ‘De Gouden IJs...
1 maart 2022
Leon Kees
<<
<
1
2
3
4
5
>
>>
Vakblad IJs 2 | April 2024
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
7 OKT 03:00 - 9 OKT 23:00
BBB Maastricht 2024
19 OKT - 23 OKT
SIAL Paris
4 NOV - 7 NOV
ALL4PACK Emballage Paris