Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Blogs
Balanceren van recepturen
Als instructeur van Carpigiani kom ik bij veel ijsmakers over de vloer. Ik kom zo in aanraking met verschillende mani...
27 juni 2022
Pim Otten
Saamhorigheid
Het nieuwe seizoen is al weer een paar weken oud en tot nu toe gaat het voor wat betreft het weer (lees omzetkansen)...
25 mei 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Leg je ziel erin
Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Aan dat bekende gezegde moest ik denken toen ik het interview met L...
5 mei 2022
Bianca Roemaat
Ambachtelijkheid of professionaliteit?
Wat zou de beste sleutel zijn voor een succesvolle ijssalonhouder? Diverse artikelen in de vakpers van de afgelopen p...
28 april 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Nieuwe start
Vol ambitie en vernieuwingsdrang gingen we aan de slag. In 2005 wonnen we zowel ‘De Gouden IJsspatel’ als ‘De Gouden...
1 maart 2022
Leon Kees
Nieuw elan
Het ziet er hoopvol uit. Het enorme aantal besmettingen leidt niet tot meer druk op de zorg en zojuist is aangekondig...
1 maart 2022
Michelle de Koning
Female touch…
Op de laatste dag van het ijsseizoen werd ik aangesproken door een gast. Hij stelde zich voor als gepensioneerd inter...
25 januari 2022
Leon Kees
Zien we jou bij de wedstrijden?
De eerste vergaderingen van de wedstrijdcommissie zitten erop. We hebben ontzettend zin in de IJs-Vak-wedstrijden. Me...
9 december 2021
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen
Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de co...
22 november 2021
Michelle Wijma
Advocaat van de duivel...
Mijn vader zei altijd: “De verzekeraars… als je premie moet betalen weten ze je te vinden, maar als ze moeten uitkere...
21 oktober 2021
Leon Kees
De optimale productiecapaciteit
Iedere startende ijsbereider begint zijn onderneming met bepaalde verwachtingen. Deze verwachtingen staan uitgewerkt...
7 oktober 2021
Pim Otten
Beste ijsvrouwen en ijsmannen
Op 14 september organiseert jullie branchevereniging de jaarlijkse inspiratiedag Ice this Day. Dit jaar zal de dag p...
10 september 2021
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Werk aan de winter
Nog een paar – hopelijk móóie – weken en dan zit het er weer op. Het ijsseizoen van 2021 is deels in het water gevall...
10 september 2021
Michelle de Koning
Geconcentreerde basis
Om een optimaal rendement uit de pasteurisatieketel te halen, kun je het beste werken met één basisrece...
22 juni 2021
Pim Otten
Generatiekloof
Weer een paar honderd euro uitgegeven zonder te kunnen bepalen of je er dan ook maar een euro extra omzet mee hebt be...
20 mei 2021
Leon Kees
<<
<
1
2
3
4
>
>>
Vakblad IJs | april 2023 | nummer 62
Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?
Agenda
8 juni
Tony's FAIR
11 september - 12 september
Bakeplus Event
18 september - 20 september
Gastvrij Rotterdam