Zien we jou bij de wedstrijden?

9 december 2021 Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)

De eerste vergaderingen van de wedstrijdcommissie zitten erop. We hebben ontzettend zin in de IJs-Vak-wedstrijden. Met de voorronde al op 9 februari is het zaak om je al snel in te schrijven!

Deze keer draait het om stracciatella-ijs. Een op het eerste oog eenvoudig ijsje. Maar het kan op zoveel verschillende manieren worden bereid. Wat is nu de beste wijze? Op 10 februari buigt de jury zich over de eerste inzendingen. De beste roomijsjes met chocolade gaan door naar het wedstrijdpodium op zondag 6 maart, tijdens de Bakkersvak/IJs-Vak in de Evenementenhal Gorinchem. Neem je deel aan de wedstrijd om de Gouden IJscreatie, dan is het podium op maandag 7 maart van jou.

De beste drie uit beide wedstrijden maken kans op de titel IJssalon van het Jaar. De reglementen blijven daarmee nagenoeg gelijk aan de vorige editie in 2020/2021. Maar één ding is anders. De wedstrijden zijn namelijk exclusief voor leden van de branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum. Als organisatie van de ijsvakwedstrijden rondom De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en IJssalon van het Jaar steken we onze nek uit voor een branche die elk jaar weer naar een hoger niveau wordt getild. Met het Gilde van SVH Meesterijsbereiders als collectief lid, zien we het als vanzelfsprekend dat de ijssalon die deze prachtige titel een jaar lang mag dragen, ook lid is van de branchevereniging. Ik kan alle voordelen van een lidmaatschap opsommen, maar belangrijkst is: samen staan we voor een sector waarin ondernemerschap en kwaliteit op 1 staan.

Ik heb de afgelopen decennia veel ijssalons gekend die een prijs wonnen. Stuk voor stuk haalden zij daar hun voordeel uit. Naast free publicity staat die prijsbeker natuurlijk ontzettend goed op je vitrine. Voor
ambachtelijke ondernemers is een vakwedstrijd een unieke kans om aan je skills én naamsbekendheid te werken.

Doe mee en pak je kans!
Teun Loonen | voorzitter

logo ambachtelijk Ijscentrum

De inschrijving voor de Gouden IJsspatel is inmiddels geopend. U kunt zich hier inschrijven voor deze wedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven?