Werk aan de winter

10 september 2021 Michelle de Koning
Foto: Koos Groenewold

Nog een paar – hopelijk móóie – weken en dan zit het er weer op. Het ijsseizoen van 2021 is deels in het water gevallen. Waar het mooie weer van 2020 nog wat van de corona-ellende goed kon maken, liet de zomer zich dit jaar nauwelijks zien in Nederland. En dan hadden de ijssalons in het zuidelijkste puntje van ons land ook nog eens de echte ellende van de watersnood.

Kortom, een zomer(seizoen) om redelijk snel te vergeten. En daardoor wellicht een herfst en winter om meer mee te doen dan andere jaren. Chocolade, misschien zelfs patisserie en oliebollen; er liggen kansen de komende maanden. Om u alvast te inspireren keken we bij ijssalons die een breed assortiment voeren, juist met het oog op de andere seizoenen.

En mocht open blijven met een ander assortiment nou niks voor u zijn, dan kunt u de komende maanden ook benutten om te kijken of uw machines nog up-to-date zijn voor de producten en productie die u wilt draaien. Ook daarvoor geven we u in dit nummer informatie. Leon Kees wijst in zijn column op een ander belangrijk onderwerp dat wellicht uw aandacht verdient dit najaar: verzekeringen. “Ze zijn duur en je hoopt er nooit gebruik van te hoeven maken, maar feit blijft dat het vaak om risico’s gaat die je als kleine zelfstandige niet (volledig) zelf kunt dragen.” De moeite waard dus je in te verdiepen. En wil je aan de slag met pints of de positionering van je bedrijf? Ga dan op 14 september naar Ice this Day en laat je helemaal bijpraten door de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Altijd op de hoogte blijven?