Beste ijsvrouwen en ijsmannen

10 september 2021 Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)

Op 14 september organiseert jullie branchevereniging de ­jaarlijkse inspiratiedag Ice this Day. Dit jaar zal de dag plaatsvinden in het Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam.

Het thema voor dit jaar is gerelateerd aan ondernemerschap en strategie. Na een bewogen periode die voor ieder veel te lang geduurd heeft, gloort er nu weer een nieuw tijdvak. Met volop kansen en natuurlijk ook bedreigingen. Met name over die kansen willen we het met jullie gaan hebben. Het is een van de taken van de vereniging om deze marktontwikkelingen te signaleren, te bestuderen en met de leden te delen.

Een belangrijke les uit de afgelopen periode is toch echt wel dat de consumenten meer en meer ertoe over gaan om lekkere dingen mee naar huis te nemen of thuis te laten bezorgen. Hier liggen kansen voor ijsbereiders die op zoek zijn naar additionele omzet. We maken hier onderscheid in de Out of Home-consumptie en de In Home-consumptie. Met andere woorden: hetgeen de consument buiten de deur en thuis consumeert.

Tijdens Ice this Day delen Björn Cocu en Hidde de Brabander hun kijk op de thuisconsumptie.
We zien twee ontwikkelingen, namelijk:

  • Slecht nieuws. Een stagnerende omzet in de ijssalon, wat door de alsmaar stijgende kosten het rendement verder onder druk zet.
  • Goed nieuws. Een stijgende vraag naar kwaliteitsproducten voor consumptie thuis. Ook is de consument blijkbaar op zoek naar kwaliteitsproducten uit de ijssalon.

De ambachtelijke ijssalon heeft een goede naam op het gebied van smaak, versbeleving en presentatie. Vele ijssalons hebben hun eigen signature flavours. Dat biedt volop kansen!
Meld je daarom aan voor Ice this Day.
De vereniging zorgt voor een inspirerende dag rondom bovengenoemd thema. ­Specialisten en succesvolle collega’s nemen u mee op de weg naar een succesvolle ontwikkeling.

Met vriendelijke groet
Teun Loonen | voorzitter

logo ijscentrum

Altijd op de hoogte blijven?