Kansen met ijssalonijs

4 februari 2021 Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum) Ambachtelijk IJscentrum

Graag begin ik met een ieder van jullie het allerbeste toe te wensen voor 2021. Geluk, liefde en vooral gezondheid. Met name dat laatste!

Het jaar 2020 was er, qua omzetontwikkeling in de ambachtelijke ijssalon, een om snel te vergeten. Veel van onze leden hebben alle zeilen bij moeten zetten om het hoofd boven water te kunnen houden. Uiteraard hebben wij als vereniging ons uiterste best gedaan om een en ander te ondersteunen en om de protocollen in goede banen te leiden.

Ik zag met eigen ogen hoe vindingrijk, flexibel en daadkrachtig ijsbereiders zijn. Ze speelden in op de marktontwikkelingen. Er zijn veel successen behaald in de online verkoop en bezorging van ijstaarten, ijsgebakjes en andere traktaties voor de thuisconsumptie. Gewild of ongewild, hiermee hebben we in mijn ogen voor de ambachtelijke ijssector een nieuw marktsegment aangeboord.

De consument maakt nu ook voor de invulling van het dessert gebruik van de ambachtelijke ijsmaker. In deze moeilijke tijden stijgt de behoefte naar smakelijke en vers bereide lekkernijen. Voedsel is al lang niet meer alleen bedoeld als brandstof.De consument wil zijn ijsje niet langer ín de ijssalon nuttigen, maar ook thuis genieten van écht ijssalonijs. Dit biedt volop kansen voor het nieuwe seizoen!

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ondersteunt, ook voor de lange termijn. Het is duidelijk: we hebben elkaar nodig. Samen kunnen we werken aan marktvergroting en imagoverbetering.

We maken dit eerste kwartaal direct een goede start met het inrichten van de website van de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector. In dit sectorhuis bundelen alle relevante partijen in de ambachtelijke ijsbranche hun krachten. Natuurlijk is de branchevereniging daarin een onderdeel. Ben je lid van onze vereniging, dan maak je direct deel uit van dit overkoepelende orgaan en kun je meedenken over de toekomst van ambachtelijk ijs in Nederland. Doe je mee?

Teun Loonen | voorzitter

Altijd op de hoogte blijven?