Top 10 meest bekeken ijsrecepten van 2023

29 december 2023 Redactie Vakblad IJs Laan Heiloo
In aanloop naar 2024 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke ijsrecepten trokken de aandacht van de bezoekers van onze website dit jaar? De top 10 van de meest bekeken ijsrecepten van 2023.

1. Zuppa Inglese-ijs
Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's.
Lees verder

2. Recepten: alcohol in ijs
Drie recepten uit de cursus ‘alcohol in ijs’ van IJscentrum, gegeven door kersverse SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren. Roomijs in whisky, sorbetijs met bier en melkijs met Baileys en pure chocolade.
Lees verder

3. Aziatische stracciatella
SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal van IJs & Spijs in Haps won in maart 2023 de Gouden IJsspatel voor zijn stracciatella. Hij maakt regelmatig nieuwe smaken die hij als ‘limited edition’ verkoopt. Met onze lezers deelt hij zijn recept voor Aziatische stracciatella.
Lees verder

4. Recept van Bakeplus: Kaneelijs met bosvruchten crumble
Speciaal voor Bakeplus klanten ontwikkelde IJsmanager John Brouwers een aantal unieke ijsrecepten. De demonstraties hiervan zijn op video vastgelegd, om de ijsbereider te inspireren en te voorzien van creatieve en opvallende ijssmaken, zoals kaneelijs met bosvruchten crumble.
Lees verder

5. Meesterlijk recept: citroensorbet
Een recept van SVH Meesterijsbereider Hans Kennis uit 2014. Hij deelde toen voor de start van het ijsseizoen dit recept voor een overheerlijke citroensorbet. Ook in 2023 werd dit bericht nog vaak bekeken!
Lees verder

6. Chocolade - glühwein softijs
Bas van Haaren deelde in 2020 zijn recept voor 5000 gram chocolade-glühwein softijs. Een bijzondere ijssmaak die volledig aansluit bij dit seizoen.
Lees verder

7. Hartig ijs met alle basissmaken
In aansluiting op het artikel van Hidde de Brabander over de zintuigelijke beleving van een ijscompositie op basis van geur en smaak deelt Björn Olaf Royd Cocu van Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven zijn bijpassende recept van roomijs van pinda’s, pinda-krokant met kokos en limoen, karamel van vissaus en meringue.
Lees verder

8. Trendy combinatie van hartig en zoet
Voor een spannende ijssmaak maken klanten graag een omweg. Wees daarom niet bang om onverwachte smaken samen te voegen in een ijsrecept. Bacon en ijs klinkt misschien als een aparte combinatie, maar smaakt hemels én valt lekker op.
Lees verder

9. Meesterlijke Smaak 2020 - ‘Yoghurt  maar dan anders’
SVH Meesterijsbereider Hans Kennis won de Meesterlijke Smaak in 2020. Bij deze competitiewedstrijd onder de Nederlandse top van ijsbereiders bepaalde het professionele publiek tijdens Bakkersvak welke smaak de lekkerste was. Hans Kennis deelde zijn recept met de lezers.
Lees verder

10. Bijzondere ijssmaak voor de lente
Laan Heiloo deelt voor het begin van een nieuw ijsseizoen het recept marsepein-abrikozen ijs met caramel crumble. “Ga goed van start en maak indruk met een bijzondere ijssmaak. Dit frisse ijs van marsepein en abrikoos trekt de klanten met gemak weer naar jouw zaak.”
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?