SVH Meesterijsbereider Hans Kennis maakte voor de start van het ijsseizoen een overheerlijke citroensorbet.
Ingrediënten
- 500 gram Citroensap (Fruit Life)
- 70 gram Lemon 50 (Pregel)
- 2500 gram Suikerstroop 40%
- 50 gram Dextrose
- 750 gram Water
- 30 gram Emulgator (Cortina Sucrea)
Bereidingswijze
Het citroensap samen met de andere ingrediënten vermengen. Controleren met de refractometer en zorg er voor dragen dat het geheel een TDS heeft van 30%. Hierna op smaak brengen met een beetje citroenzuur. De citroenmix afdraaien in de ijsmachine, daarna klaar voor gebruik.
Basis Suikerstroop 40% TDS
- Suikerstroop 40% Totaal Droge Stof;
Ingredienten
- 900 gr. Suiker
- 300 gr. Dextrose
- 1700 gr. Water
- 1 Citroenschil
- 1 Sinaasappelschil
- 6 gr. Cremodan ES
Bereidingswijze
De Cremodan ES even mengen met 50 gram de suiker om klontvorming te voorkomen. Water en de suiker, dextrose, glucose tot 65°C verwarmen. Hierin de overige ingrediënten bestaand uit kaneelstokje, anijsster, citroenschil en sinaasappelschil laten trekken gedurende een tijd van 4 uur. Daarna deze ingrediënten eruit zeven. De Cremodan die aangemaakt is met de suiker er aan toe voegen en snel terug koelen tot 4°C. Daarna minimaal 4 uur in de koelkast laten rijpen.
Hierna is het klaar voor gebruik.