Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's.
- Stap 1
- De voorbereiding
Ingrediënten klaarzetten en de cake snijden.
Stap 2
- De cake besmeren of dippen in Alkermes. Voorzichtig!
Alkermes is zeer sterk van smaak en hoog in alcoholpercentage. Na het dippen, de cake in mooie stukjes snijden. Bewaar ook wat cake voor de einddecoratie.
Stap 3
Basismix aftappen en Zuppa Inglese toevoegen. Wij voegen iets meer toe dan beschreven staat op de fles.
Basismix met Zuppa Inglese in de ijsmachine doen.
Stap 4
Het ijs uit de bokvriezer halen.
Zet de cake en callets klaar. Dit om tussentijds toe te voegen aan het ijs.
Stap 5
- En daar is het dan… het eindresultaat!
Uiteindelijk is een goede basis het meest belangrijk. Want dit bepaalt natuurlijk de kwaliteit van het eindresultaat. De liefde die je in de bereiding stopt speelt ook een grote rol.
Buon appetito!
- Benodigdheden (zoals wij de Zuppa Inglese maken):
- Zuppa Inglese van Elenka.
- Alkermes van Elenka.
- Chocolade callets (melk of puur) van Callebaut.
- Een goede cake.
- En natuurlijk, zoals elke ijsbereider zal beamen, een goede ‘eigen’ melkbasis.