Salty Parmesan

26 juni 2024 Laan Heiloo Laan Heiloo
Hartig ijs is in opkomst. Door opvallende smaken als bacon, tonijn, rode peper of kaas aan ijs toe te voegen trek je gegarandeerd de aandacht van je klanten. Bovendien spreek je direct de restauratieve sector aan.

In dit bijzondere recept combineren we heerlijk romig ijs met de smaak van Parmezaanse kaas. Twee Italiaanse topproducten die gezamenlijk zorgen voor een écht gastronomische smaakbeleving.

Ingrediënten

  • 1.920 gram water
  • 1.280 gram Base gezouten creaties MEC3 
  • 800 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Werkwijze

  • Meng het water van 50-55°C met de Parmezaanse kaas en draai glad met een staafmixer.
  • Voeg de Base gezouten creaties van MEC3 toe en meng zorgvuldig.
  • Draai af in de ijsmachine.

Tip

Deze melkbasis leent zich ook uitstekend voor het maken van ijs met smaken als tonijn, tomaat, paprika of kerrie.

logo nic laan

Wil je meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan
Heiloo: info@laan.nl of kijk op www.laan.nl/recepten.

Altijd op de hoogte blijven?