Top 10 meest gelezen artikelen op Vakblad IJS! 2023

27 december 2023 Cellato via Facebook
Met het einde van het jaar in zicht, blikken we terug op 2023. Welke artikelen lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Hier het overzicht.

1. Genomineerden IJssalon van het jaar 2023

Zes ijssalons maakten kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij kregen tussen begin maart en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakte Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon de titel binnensleepte. 
Lees verder

2. ‘We houden het ambacht vast’

Van der Poel IJs is een bekende naam in Twente en in ijsbereiderskringen. Het familiebedrijf uit Hengelo wordt sinds de Zeroes gerund door broer Pieter en zus Meike. Onlangs is de nieuwe ijsmakerij in Hengelo geopend. Een miljoeneninvestering met het oog op de toekomst. “We willen elk jaar een nieuwe ijssalon openen.” 
Lees verder

3. Duurste ijs ter wereld kost 5890 euro per bolletje

Terwijl in Nederland ambachtelijke ijsbereiders met pijn in het hart hun prijzen verhogen vanwege de hoge grondstofprijzen kwam het Japanse ijsmerk Cellato met het duurste ijs ter wereld. Met 5890 euro per bolletje is het volgens het Guinness Book of Records een record.
Lees verder

4. Cornetto komt als beste uit de ijsjestest van het AD

Drie ijsexperts kwamen op 12 juli bijeen bij ijssalon Luciano in Wassenaar voor de ijsjestest van het Algemeen Dagblad. Een maand later publiceerde de krant hun bevindingen. De Cornetto kwam als beste uit de bus.
Lees verder

5. Bakker Jan Nagelkerke wil centrale ijskeuken inrichten in Etten-Leur

IJscoupes opmaken en uitserveren, is iets heel anders dan worstenbroodjes verkopen. Daarom kiezen ondernemers Jan en Sofie Nagelkerke uit Oudenbosch heel bewust voor schepijs en presenteren dat als shop-in-shop in hun desembakkerij in Halsteren. “We hebben geen apart horecapersoneel nodig en tegelijkertijd brede openingstijden voor de bakkerij.”
Lees verder

6. Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon? Op welke temperatuur kun je ijs het beste bewaren – en het beste scheppen?
Lees verder

7. Trends in ijsprijzen en ijssmaken

Zomer 2023: tijd voor consumenten om een ijsje te kopen. Wat vragen ondernemers voor een bolletje ijs? Welke smaken liggen er in de vitrine en wat zijn de trends? En welke ijssalons krijgen de beste beoordeling op Google? Beslist.nl zocht het uit.
Lees verder

8. Suikerreductie belicht: De cruciale functie van suiker en ijs

Suiker heeft een cruciale functie in ijs. Het levert een belangrijke bijdrage aan de drogestof van het recept, verhoogt de viscositeit van de ijsmix. Daarnaast beïnvloedt het de smaak, de textuur en de schepbaarheid van het ijs. Suiker in ijs vervangen is een grote stap, suikerreductie is een goed begin.
Lees verder

9. Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.
Lees verder

10. Willy Rooswinkel overleden

Op 76-jarige leeftijd is Willy Rooswinkel 10 juli 2023 overleden. Een bekende naam in de branche. Zo was hij medeoprichter van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum en grondlegger van de Verenigde Ondernemers Club (VOC). 
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?