Cornetto komt als beste uit de ijsjes-test van het AD

3 september 2023 Redactie Vakblad IJs

Drie ijsexperts kwamen op 12 juli bijeen bij ijssalon Luciano in Wassenaar voor de ijsjestest van het Algemeen Dagblad. Afgelopen weekend publiceerde de krant hun bevindingen. De Cornetto kwam als beste uit de bus.

Het testpanel bestond uit SVH Meesterijsbereiders Hidde de Brabander (manager IJscentrum), Luc Blok (eigenaar Luciano ijssalons en voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders) en Bianca Roemaat (redactiecoördinator Vakblad IJs! en freelance culinair journalist). Zij proefden blind zeven ijshoorntjes met vanille-ijs, chocolade en een topping van nootjes uit de supermarkt.

Smaak en kwaliteit

Ze letten tijdens het proeven op zowel de smaak als de kwaliteit van de ingrediënten. Belangrijke aspecten waren onder andere de knapperigheid van het hoorntje, de romigheid van ijs, het gebruik van echte vanille of vanille-essence en de kwaliteit van de chocolade. Alle zeven ijsjes kregen een cijfer.

De winnaar

De Cornetto van Ola kwam met een zeven als beste uit de bus. “Je proeft gewoon dat daar een goed ijsje in zit”, zei Luc Blok na afloop van de test. Ook Hidde de Brabander noemde het smakelijke ijs en daarnaast de echte nootjes en de cacaosmaak van de chocolade. “Prettig, lekker”, concludeerde hij.

Naast een uitgebreid artikel in de krant publiceerde het AD ook een sfeervideo van de test.

AD-ijstest

De redactie van het Algemeen Dagblad test regelmatig (retail)producten onder het motto ‘Voor jou getest’. In het verleden organiseerde het AD regelmatig ijstesten waarbij ijssalons werden bezocht en beoordeeld. Die zorgden regelmatig voor opschudding in de ijsbranche. In plaats van het testen van ijs en andere producten zoals haring, friet en koffie bij mkb-ers, laat de krant nu producten uit de supermarkt met elkaar vergelijken.

Altijd op de hoogte blijven?