Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

13 maart 2023 Redactie Vakblad IJs VAIJ
Top 3 Gouden IJsspatel (foto: Vereniging Ambachtelijk IJscentrum)

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

De top 3 van zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie dingen mee naar de titel IJssalon van het Jaar. Tijdens IJs-Vak vonden deze twee vakwedstrijden plaats en tijdens het IJsVak Gala maakte de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de winnaars bekend. De volgende zes ijssalons zijn genomineerd voor IJssalon van het Jaar.

Genomineerden IJssalon van het Jaar

Keuring

Gouden IJscreatie 2023 top 3_foto VAIJ

Top 3 Gouden IJscreatie (foto: Vereniging Ambachtelijk IJscentrum)

De genomineerden gaan een spannende tijd tegemoet. Tussen nu en eind mei krijgen zij bezoek van diverse professionals. In ieder geval komt er een inspecteur langs die de ijssalon grondig controleert op hygiëne en voedselveiligheid. Daarnaast bezoekt een mystery guest langs.

“Of misschien wel meerdere mystery guests”, zegt Theo Clevers, voorzitter van de IJs-vakwedstrijden. “Het verschil met de afgelopen jaren is dat genomineerden voorheen in een periode van slechts twee weken werden beoordeeld. Maar je zaak moet altijd op en top zijn. Daarom kiezen we voor een langere periode. De ijssalons worden heel breed beoordeeld.”,

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum maakt medio juni bekend welke ijssalon wint en IJsie Prima, de winnaar van 2020/2021, opvolgt.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?