Foto door Laan Heiloo
Het jaar 2022 zit er bijna op. We tellen af naar 2023 met de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Met vandaag de top 10 recepten op Vakblad IJs.
1. Zuppa Inglese-ijs
Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's.
Lees verder
2. Hartig ijs met alle basissmaken
In aansluiting op het artikel van Hidde de Brabander over de zintuigelijke beleving van een ijscompositie op basis van geur en smaak deelt Björn Olaf Royd Cocu van Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven zijn bijpassende recept van roomijs van pinda’s, pinda-krokant met kokos en limoen, karamel van vissaus en meringue.
Lees verder
3. Een ijsje mét pit
Frisse sorbetsmaken maken in het najaar plaats voor warme en romige smaken zoals mokka, appeltaart en chocolade. Laan Heiloo helpt graag mee om uw klanten ook dit seizoen te blijven verrassen. Sla de winterslaap over en presenteer uw klanten dit ijsje mét pit.
Lees verder
4. Recepten: alcohol in ijs
Drie recepten uit de cursus ‘alcohol in ijs’ van IJscentrum, gegeven door kersverse SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren.
Lees verder
5. Banoffee Alaska - Recept Vakblad IJs van IJswinkel.nl / Gelato Solutions
In dit recept combineren Mastos Aerdts in opdracht van Gelato Solutions / Disaronno Ingredients de al superlekkere smaak van banoffee met de Baked Alaska. Een Baked Alaska wordt ook wel Bombe Alaska of Omelette Siberienne genoemd. Het bestaat uit cake, ijs en opgeklopt eiwit.
Lees verder
6. Meesterlijk recept: citroensorbet
SVH Meesterijsbereider Hans Kennis maakte voor de start van het ijsseizoen een overheerlijke citroensorbet.
Lees verder
7. Recept van Bakeplus: Kaneelijs met bosvruchten crumble
Speciaal voor Bakeplus klanten ontwikkelde IJsmanager John Brouwers een aantal unieke ijsrecepten. In dit artikel een demonstratie van de bereiding van kaneelijs met bosvruchten crumble.
Lees verder
8. Meesterlijke Smaak 2020 - ‘Yoghurt maar dan anders’
De Meesterlijke Smaak van 2020 is dit jaar gewonnen door SVH Meesterijsbereider Hans Kennis. Als tegenprestatie beloofde Hans Kennis dit recept vrij te geven zodat andere ijsbereiders hier weer hun inspiratie uit kunnen halen.
Lees verder
9. Chocolade - glühwein softijs
Bas van Haren deelt het recept voor chocolade-glühwein Softijs.
Lees verder
10. Paris-Brest
Speciaal voor de lezers van Vakblad IJs deelt Hidde de Brabander een recept uit zijn nieuwe boek Glacerie: Paris-Brest (roomijs, met vreemde vetten).
Lees verder