1. Acht kansen voor de ijssector in 2024
De rek is eruit als het gaat om het aantal ijssalons in Nederland. Maar er zijn wel andere groeimogelijkheden voor de markt van ambachtelijk en schepijs als je inspeelt op trends en gebruik maakt van innovaties. Zoals aandacht voor de klant, impulsijs en bestelzuilen.
2. Samenwerking tussen IJsnerds en Maestro Gelato
IJsnerds in Oldenzaal werkt sinds kort samen met Maestro Gelato. Door de handen ineen te slaan, willen beide partners hun krachten bundelen om nog betere producten te maken voor de ambachtelijke ijswereld. De twee bedrijven vullen elkaar goed aan volgens Niels Roerink, oprichter van IJsnerds. “We staan als IJsnerds voor frisse innovatie en een eigentijdse benadering van schepijs. Maestro Gelato brengt een decennialange ervaring en bewezen recepturen mee.”
3. Finalisten Gouden IJsspatel 2024 bekend
Welke ijsbereider maakt het lekkerste peren demi-ijs? De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft de tien finalisten die nog kans maken op de Gouden IJsspatel bekend gemaakt. Zij gaan op 11 maart, tijdens de Dag van Ambacht, de strijd met elkaar aan.