• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Vakblad IJS!
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Industrie en productie

IJsbaart kiest voor een groter jasje

1 mei 2024 Antal Giesbers IJsbaart
Deel van het assortiment van IJsbaart
PREMIUM
Deel van het assortiment van IJsbaart
IJsbaart, de Nederlandse pionier in ambachtelijk plantaardig ijs, is met het aantrekken van twee investeerders in staat om zijn groeiambities te gaan realiseren. De eerste stappen zijn al gezet, dankzij een contract met de supermarktketen Albert Heijn en de entree in de festivalmarkt.

Ondernemer Tijn Baart begon het bedrijf ooit omdat hij vond dat er binnen ijs niet veel geïnnoveerd werd, terwijl de markt werd gedomineerd door enkele grote spelers. "Hij zag ruimte voor een kleine innovator. Maar zijn droom was groter: hij wilde met IJsbaart de ijs-challenger van de wereld worden, te beginnen in Nederland. En dat lukt, want inmiddels beginnen we uit ons jasje te groeien", vertelt mede-eigenaar Roderick Verplanken. Hij is binnen het bedrijf met name bezig met lange-termijnstrategie en marketing. "Op dit moment beleveren we pakweg vierhonderd horecazaken, maar we zien duidelijk potentie om in onze distributie verder te groeien. Daarvoor is kapitaal nodig. Ook hebben we ons ijs tot nu toe zelf geproduceerd, maar daar is geen schaalbaarheid in - we zitten qua productie vol. Daarom zijn we op zoek gegaan naar investeerders die geloven in onze visie en die ons daarbij willen helpen."

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vakbladijs.nl
  • Ontvang 4x per jaar het Vakblad IJS!
  • Ontvang 1x de special Slimmer werken in food
Dossiers
  • Industrie en productie
Meer over
  • Ijs
Lees ook

IJsdivisie Unilever krijgt nieuwe naam: The Magnum Ice Cream Company

De ijsdivisie van Unilever, met bekende merken als Magnum, Ben & Jerry's en Cornetto, gaat zelfstandig verder onder de naam The Magnum Ice Cream Company.
20 maart 2025Redactie Food

IJsdivisie Unilever blijft in Nederland

De kogel is door de kerk. Unilever splitst de ijsdivisie af en de bedrijfstak krijgt een eigen beursnotering. En goed nieuws voor Nederland. Het bedrijf krijgt een Nederlands karakter, want alle activ...
17 februari 2025

Basis en specials bij IJscentrum | Patisserie Academie

Weektraining basis ijsbereider, basis chocolatier of toch maar de special eclair de Paris? Er is in februari 2025 veel te leren bij het Ambachtelijk IJscentrum | Patisserie Academie.
6 februari 2025
12345>>>
Vakblad IJS 2 | April 2025

Vakblad IJS 2 | April 2025

Foodbanen

Op zoek naar een leuke baan in de ijssector?

Agenda

  • 11 JUN 10:00 - 12 JUN 22:00

    Vision, Robotics & Motions

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

  • 6 OKT 08:30 - 8 OKT 22:30

    BBB Maastricht 2025

Vakblad IJS! © 2025 Vakblad IJS!.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vakblad IJs

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • Industrial Cybersec
    • EVMI
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vakblad IJS!
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - Zeist 3705MA Zeist
Nederland
info@vakbladijs.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer