Samenwerking tussen IJsnerds en Maestro Gelato

1 februari 2024 Bianca Roemaat IJsnerds
IJsnerds in Oldenzaal werkt sinds kort samen met Maestro Gelato. Door de handen ineen te slaan, willen beide partners hun krachten bundelen om nog betere producten te maken voor de ambachtelijke ijswereld. 

De twee bedrijven vullen elkaar goed aan volgens Niels Roerink, oprichter van IJsnerds. “We staan als IJsnerds voor frisse innovatie en een eigentijdse benadering van schepijs. Maestro Gelato brengt een decennialange ervaring en bewezen recepturen mee.” 

Beide bedrijven hebben hetzelfde doel: het verbeteren van de ambachtelijke ijswereld en het ondersteunen van ijssalonhouders. “Wat ons betreft is dit het bewijs dat traditioneel vakmanschap en moderne techniek heel goed samengaan.”

Premium schepijs

IJsnerds is een startup. Het bedrijf is gericht op het leveren van premium ijsmixen en schepijs aan ijssalons en horecagelegenheden. “Doordat de ijsmixen al op smaak gebracht zijn, kan elke locatie gemakkelijk vers en hoogwaardig schepijs produceren. Wij zorgen voor de juiste begeleiding en slimme oplossingen zodat premium schepijs voor een ieder toegankelijk is.”  

De ijsmixen van Maestro Gelato zijn voor IJsnerds naar eigen zeggen de ‘perfecte aanvulling’. Niet alleen omdat ze een houdbaarheid hebben van ruim negen maanden maar ook omdat ze een constante basis vormen voor het schepijs. De ijssalons kunnen zo efficiënt produceren, wat bijdraagt aan het rendement. Voor de ijsbereider blijft de focus op de smaak en het afdraaien.

Verschillende vetpercentages

Nog een voordeel volgens de woordvoerder van IJsnerds is dat je de basismix niet in je eigen ketel hoeft te koken. Dit bespaart stroomkosten en arbeidstijd. Bij Maestro Gelato bieden ze drie verschillende vetpercentages aan: oplopend van 5% naar 7% tot een romige 10% melkvet. Voor elke ijssalon is er dus een passende oplossing mogelijk.

Verder bevat het assortiment een product op suikerbasis waarmee gemakkelijk alle sorbet (fruit) en vegan smaken te produceren zijn. Komend seizoen staat verdere uitbreiding van het assortiment op de planning.

Altijd op de hoogte blijven?