Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Vakblad IJs | April 2022 | Nummer 58
In deze editie
Saamhorigheid
Het nieuwe seizoen is al weer een paar weken oud en tot nu toe gaat het voor wat betreft het weer (lees omzetkansen) erg goed. Maar iedere dag opnieuw worden we geconfronteerd met het besef dat we...
25 mei 2022
Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)
Pure inspiratie vinden
Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord...
7 juni 2022
Hidde de Brabander
Balanceren van recepturen
Als instructeur van Carpigiani kom ik bij veel ijsmakers over de vloer. Ik kom zo in aanraking met verschillende manieren van werken: de een gebruikt een basismix, de ander werkt met drie verschill...
27 juni 2022
Pim Otten
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter
Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 janu...
12 juli 2022
Jean van Pol
Van populaire snack naar ijsrecept
IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, da...
28 juli 2022
Laan Heiloo
Schone straten
Het is zaterdag 4 juni 2016. Ik ben zojuist verhuisd naar de vestingstad Heusden. De plek waar ik ondertussen al vijf jaar mijn ijssalon heb. Na een dag van sjouwen en het avondeten, laat ik eerst...
23 augustus 2022
Gijs van Dijk
’t Madeliefje floreert dankzij gunstige ligging
Na de zoveelste crisis in de melkveehouderij besloot de familie Vanassche uit het Vlaamse Diksmuide te starten met de verkoop van ijs gemaakt van melk uit hun eigen melkveehouderij. Door de gunstig...
1 september 2022
Jerom Rozendaal
<<
<
1
2
Vakblad IJs | April 2022 | Nummer 58