IJs in de media - januari 2023

31 januari 2023 Redactie Vakblad IJs
Foto: Koos Groenewold

Vegan ijssalon IceLab NiceCream Creations, een interview met Angelo Betti en IJssalon Clevers breidt uit naar Gelderland. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Vegan IJssalon
Vijf jaar geleden gooide de Antwerpse Hilde Gos het roer om en startte vegan ijssalon IceLab NiceCream Creations. “Niet alleen veganisten kunnen bij ons terecht”, vertelt ze aan PZC, “ook de Joodse en Indische gemeenschap vinden hun weg naar ons, net als mensen met allergieën en intoleranties.”

Gelateria en pizzeria
In De Ondernemer een interview met Angelo Betti, eigenaar van Pizzeria Gelateria Angelo Betti. “Mijn zwager was een visionair. In 1979 bedacht hij dat we een pizzeria moesten beginnen, hoewel mijn vader dat in die tijd niet zo zag zitten. We waren een ijszaak en we wisten niet of pizza’s zouden aanslaan. Nu weten we beter.”

Overlijden Alfredo Martini
11 januari overleed de Italiaanse ijsmaker Alfredo Martini op 97-jarige leeftijd. ED spreekt met dochter Patrizia Barsi – Martini. Al zijn kinderen stapten ook in de ijsbranche. “Ze kwamen bijna elke dag langs om te kijken hoe we het deden. Dan kregen we nogal eens commentaar op de bolletjes ijs die we schepten. Die waren in zijn ogen te groot!"

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

IJs van Ans stopt
De Texelse ijsboerin Ans Kikkert stopt met haar ijskar IJs van Ans. Nadat omwonenden bezwaar hadden gemaakt vanwege overlast, keek de gemeente opnieuw naar de vergunning en moesten alle zitplaatsen weg, meldt NH Nieuws. Daarop besloot Ans ermee te stoppen. Ook in het Noordhollands Dagblad aandacht voor de ijsverkoopster. “Ik breng het niet meer op. IJs van Ans was ook even aandacht, nostalgie.”

Uitbreiding IJssalon Clevers
IJssalon Clevers breidt uit naar Gelderland. Er komt een nieuwe vestiging in Millingen. “Het is de negende ijssalon van Clevers, er zijn ook nog twee ijsbars in Roermond en Venlo”, meldt vestigingseigenaar Jim Brouwers aan het AD.

Zoektocht nieuwe eigenaar
Judith Van Bulck (31) zoekt een nieuwe eigenaar voor haar ijssalon in Schelle. “Ik heb dit altijd met hart en ziel gedaan, maar voel nu aan dat het tijd is voor een nieuw avontuur”, vertelt ze aan HLN. De salon blijft open tot er een opvolger is.

 

Altijd op de hoogte blijven?