Christiaans Wu maakt lekkerste ijs van België

29 februari 2024 Gelato Festival Challenge
Christian Wu van Gelateria Giotto won 27 februari de Belgium Gelato Festival Challenge, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson. Hij liet zich voor de ijssmaak ‘Il Bosco dei cento Acri’ inspireren voor Winnie de Poeh.

“Ik ben enorm gelukkig. Het was erg verassend ook. Ik ervaar allemaal verschillende emoties door elkaar”, reageerde Christian op de winst. “Ik amuseerde me ontzettend vandaag. Tal van nieuwe mensen ontmoet en ook heel wat oude gezichten terug gezien. Dat vond ik heel fijn.”

Winnende ijssmaak

Christiaan won de Belgium Gelato Festival Challenge met de ijssmaak ‘Il Bosco dei cento Acri’, een combinatie van honing, den en eekhoorntjesbrood. Hij had niet verwacht dat hij zou winnen. “Smaak is heel subjectief en niet iedereen heeft dezelfde mening”, zegt hij. “Voor mijn combinatie werd ik geïnspireerd door het bos en Winnie de Poeh. De smaken, de geur en het gevoel dat je krijgt in een bos gecombineerd met boshoning. Mijn creatie is ijs met boshoning, doordrenkt (infused) met dennenboom en kleine dennen appels, een crumble van porcini (eekhoorntjesbrood), saus van boshoning en citroen.”

Gelateria Giotto

Samen met zijn partner is Christiaan eigenaar van Gelateria Giotto uit Brussel. “Alles is zo nieuw voor ons. Ik opende samen met mijn partner nog geen jaar geleden onze zaak in Brussel. Het was een hele verandering. Daarvoor had ik een office job. De impact die we nu maken, is misschien wel kleiner maar veel puurder.”

Zilver en brons

Het zilver ging naar Fabio Marasti van Gourmand d’Ice SRL uit Verviers. Hij maakte de smaak ‘Nessun Dorma’, een combinatie van citroen coulis, rozemarijn en vanille crumble. José Romero van Pepé's uit Brussel ging er met het brons vandoor. Hij deed dit met ‘Ouvre-toi Sésame’, een combinatie van sesam, coulis kumquat, gezouten crumble.

Europees Kampioenschap

Met hun plaats in de top drie kwalificeren Christiaan, Fabio en José zich voor het Europees Kampioenschap dat in 2025 in Bologna plaatsvindt. De top 3 van 2023 doet hier ook aan mee. Ze ontmoeten daar onder andere de Nederlandse ijsbereiders Kees Baars, Stefaan Beerens en Peter ter Laak, de top 3 van de Nederlandse editie van de Gelato Festival Challenge in 2023.

Altijd op de hoogte blijven?