Carlo Midiri Nederlandse World Chocolate Master 2022

16 maart 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Toppatissier Carlo Midiri won maandag de wedstrijd World Chocolate Masters van Cacao Barry, in het IJscentrum in Vlaardingen. Daarmee behaalde hij de titel Nederlandse World Chocolate Master. Dit najaar vertegenwoordigt hij Nederland bij de internationale finale van de World Chocolate Masters in Parijs.

Het thema van de achtste editie van de World Chocolate Masters stond in het teken van de toekomst, #TMRW (tomorrow). De jury bestond uit toppatissiers en -chocolatiers Jurgen Koens (voorzitter), Job van Berkel, Paul Wagemaker, Cees Bakker en Nils Hendrikse. Zij beoordeelden de vijf opdrachten die Carlo Midiri moest uitvoeren. De winnende creaties zijn de bekijken op de website van World Chocolate Masters

Carlo Midiri is sinds 2002 eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij maakt deel uit van het Nederlandse Patisserie Team en won verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award. Over de wedstrijd World Chocolate Masters zegt hij in een persbericht: “Het is een mooie wedstrijd op hoog niveau. Ik ben 46 jaar, nu was het moment om eraan deel te nemen.” Carlo gaat zich voorbereiden op de internationale finale in Parijs, waar hij Nederland vertegenwoordigt en het opneemt tegen negentien andere toppatissiers en -chocolatiers.

Young Talent Winnaars

Tijdens de Nederlandse World Chocolate Master wedstrijd vond ook de Young Talent editie plaats. Hier kon jong talent aan de hand van drie opdrachten over het thema de toekomst hun creativiteit laten zien. Na enkele preselecties namen vier jonge kandidaten deel. De jury koos Nick Banus als de winnaar. Niels Bakker ging met de publieksprijs naar huis.

Altijd op de hoogte blijven?