Spaanse finalist Lluc Crusellas wint World Chocolate Masters

1 november 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Foto's: World Chocolate Masters

De internationale vakwedstrijd World Chocolate Masters, die afgelopen weekend plaatsvond in Parijs, is gewonnen door de Spaanse deelnemer Lluc Crusellas. Hij verraste en overtuigde de jury met zijn creativiteit, verrassende smaken en opvallende designs.

Nederlandse deelnemer Carlo Midiri behoorde helaas niet tot de 10 best beoordeelde finalisten en nam daarom geen deel aan de finaleronde op maandag 31 oktober. Wel was de jury erg positief over zijn producten. Op de eerste wedstrijddag maakte Carlo een indrukwekkend showstuk geïnspireerd op een regenwoud. De tweede dag maakte hij onder andere een dessert met Nederlandse smaken: duinzaad uit zijn woonplaats Noordwijk en Nederlandse vanille, gecombineerd met chocolademousse, chocoladebiscuit en mandarijn. Het lukte Carlo niet om het vereiste aantal desserts binnen de tijd af te maken, waardoor hij volgens de jury een aantal punten is misgelopen.

De producten van winnaar Lluc Crusellas zijn via deze link te bekijken. Ook zijn de live opnames van de wedstrijd terug te kijken op het YouTube-kanaal van World Chocolate Masters.

World Chocolate Masters 2022 Carlo Midiri

 

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?