Aankomend weekend neemt Carlo Midiri het op tegen de beste chocolatiers van de wereld tijdens de World Chocolate Masters in Parijs. “We hebben er lang naartoe gewerkt en nu is het eindelijk zover.” Sinds het winnen van de titel Dutch Chocolate Master eerder dit jaar, is hij elke week bezig geweest met de voorbereidingen op de finale. Bakkers in Bedrijf vroeg Midiri naar zijn verwachtingen.

Achttien finalisten nemen het komend weekend in Parijs tegen elkaar op. Tijdens de World Chocolate Masters, die drie dagen duurt, voeren zij verschillende opdrachten uit. Het thema van de wedstrijd is dit jaar TMRW (tomorrow) en draait om hoe ‘de wereld van morgen’ smaakt, voelt en eruitziet. De organisatie verwacht creaties gemaakt met nieuwe technologieën, ingrediënten en smaken én met respect voor duurzaamheid.

Midiri over het programma: “Op de eerste dag vullen we een groot etalageraam, met een bonbon in het hart van de etalage. Daarnaast maken we een dessert; een 3D-geprinte en gevulde Mona Lisa. De tweede dag zijn er ook twee opdrachten: patisserie met een lokaal ingrediënt en een bonbon met meerdere texturen en een lange houdbaarheid. Na dag twee mogen alleen de beste tien deelnemers door naar de laatste ronde. Op dag drie staat een ‘klein’ showstuk à vijf kilo op de planning én maken we een ‘Transform Product’. Dat is een product waar meerdere versies van gemaakt worden voor verschillende doelgroepen, zoals ouderen of sporters.”

De organisatie maakte eerder bekend dat de volledige wedstrijd te volgen is via een gratis live stream. Het belooft een spannend weekend te worden. Midiri zou gisteren en vandaag gaan inpakken, maar bekent dat hij nog bezig is met de laatste dingen in de afwerking. Donderdag vertrekt hij naar Parijs. Of hij verwacht te winnen? “Je weet nooit hoe zo’n wedstrijd verloopt. Maar je weet wat je zelf moet doen, en dat moet gewoon goed gaan. We hebben er lang naartoe gewerkt en nu is het eindelijk zover.”

Ga naar de website voor meer informatie over de wedstrijd.

Bron: https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/carlo-midiri-naar-world-chocolate-masters

Altijd op de hoogte blijven?