Maak indruk met cremino-ijs
Maak je wel eens cremino-ijs? Bij het maken van een cremino wordt ijs opgemaakt in lagen. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt er ook voor dat het ijs langer goed blijft in jouw vitrine. Met gelaagd cremino-ijs kun je bovendien de meest bijzondere smaakcombinaties maken voor het najaar.
Cremino Caramel Pecan
Deze cremino combineert de warme smaken van karamel en noten. Perfect voor koudere dagen. Door de bak mooi te decoreren zorg je voor een echt wow-effect.
Ingrediënten:
- 3600 gram Melkbasis
- 350 gram Amor Pecan Variegato Pernigotti
- Naar wens Quello Caramel MEC3
- Naar wens Pecannoten
- Naar wens Instacrumble Caramel MEC3
- Naar wens Quella Dark MEC3
- Eventueel Zout
Werkwijze:
- Meng de melkbasis met de Amor Pecan goed door elkaar. Laat dit rusten gedurende 10 minuten. Draai het ijs af in de ijsmachine. Strijk het ijs na het uitdraaien glad af in een bak. Plaats dit in de shock-freezer.
- Schenk de Quello Caramel over het ijs heen en strijk dit glad af. Plaats het ijs daarna weer in de shock-freezer. Decoreer de bovenste laag met (Pecan) noten, Instacrumble, Quella, topping of andere garnituur naar keuze.
Tip
Voeg 0,2% zout aan de Quello Caramel toe voor een Pecan Gezouten Caramel cremino.
Wil je meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nl of kijk op www.laan.nl/recepten.