Winnaars en genomineerden IJsVak-Wedstrijden 2017

23 februari 2017

UDEN – Op de tweede dag van IJsVak-Beurs 2017 in Theater Markant in Uden op woensdag 23 februari, zijn de genomineerden bekend gemaakt van de verkiezing IJssalon van het Jaar. De volgende vijf salons komen voor deze titel in aanmerking:

  • IJscafé Da Benito in Haarlem
  • Claudio’s IJssalon in Apeldoorn
  • IJssalon Kees in Geldrop
  • IJs & Spijs in Haps
  • IJssalon Frezzo in Breda

Nominatie

De vijf salons verdienen hun nominatie op basis van hun prestaties tijdens de strijd om de Gouden IJsspatel (smaak) waarbij de 71 deelnemers aan de slag gingen met hazelnootijs, en op basis van de resultaten van de Gouden IJscreatie. Daarbij moeten de deelnemende ijsbereiders – 23 in totaal – in zes minuten tijd, drie identieke coupes maken met hazelnootijs erin verwerkt.

Winnaar

De genomineerden kunnen in maart rekenen op bezoek van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau dat hun het bedrijf zal beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Sinds dit jaar is er ook een nieuw onderdeel waar de genomineerden de aandacht op zullen vestigen, namelijk social media. Tijdens de internationale dag van het ijs op vrijdag 24 maart wordt de IJssalon van het jaar 2017 bekend gemaakt. Tevens zullen alle salons een actie op touw zetten om de internationale dag van het ijs te vieren samen met de klanten.

Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel was dit jaar een prooi voor Stefan de Vroede van ijssalon De Cremerie in Arendonk. Hij maakte in de ogen van de vak-, consumenten- en kinderjury het lekkerste hazelnootijs. Daarbij keek de vakjury onder leiding van juryvoorzitter Bart Jeroen van Overveld naar kleur, smaak en structuur. Het zilver ging naar Peter Brouwers van ijssalon Fressini IJs in Zeist. De derde plek was voor Robin Alting van De IJssalon in Rotterdam.

Gouden IJscreatie

Bij de strijd om de Gouden IJscreatie was het Goos Burbach van ijssalon Soetenso uit Leiden die de jury het meest wist te imponeren met zijn coupe. Bijzonder, omdat Burbach voor het eerst deelneemt aan de IJsVak-Wedstrijden. Niet alleen sleepte hij het goud binnen bij de ijscreaties, ook kreeg hij de beker voor Beste Nieuwkomer. De tweede plek bij de Gouden IJscreatie was voor Ron Holland van IJscafé Holland uit Uden. Het brons ging naar Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito in Haarlem.

Kinderjury

Voor het eerst in de geschiedenis van IJsVak-Wedstrijden werd er gebruik gemaakt van een 3-koppige kinderjury in de leeftijd van 8-11 jaar. Zij wezen de creatie van Kay Lommen van IJssalon Clevers in Grubbenvorst aan als winnaar.

Recordaantal

Een recordaantal van een kleine 1000 bezoekers nam een kijkje op IJsVak-Beurs 2017 op 21 en 22 februari in Markant Uden. Zo’n 30 exposanten waren er vertegenwoordigd om ijsbereiders bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van smaak en techniek.

Altijd op de hoogte blijven?