Vipam distributeur Vanille B.V. voor Nederland

12 februari 2021 Redactie Food
Foto: Pixabay

Vipam en Vanille B.V. gaan samenwerken. Onder de merknaam Royal Vanilla verzorgt Vipam de verkoop en distributie van vanille en extracten in het segment bakkerij-ingrediënten.

In 2004 is Vanille B.V. opgericht met het doel om boeren in Papoea-Nieuw-Guinea te scholen in de teelt van vanillebonen. Via coöperaties kregen deze arme koffieboeren microkrediet en er was toezicht op de teelt, kwaliteit van bloei en groei en het fermentatieproces. Vanwege de stijgende vraag naar topkwaliteiten Bourbon vanillebonen zijn de activiteiten uitgebreid naar Madagaskar in de Sava regio waar rechtstreeks wordt ingekocht bij de boeren.

"Gezien de uitgebreide kennis en goede betrouwbare bronnen in Madagaskar is Vanille BV de geschikte partner om zich vooral hier mee bezig te houden en Vipam te laten werken aan het groeien van de naamsbekendheid en verkoop van Royal Vanilla in Nederland", zegt Arjan van de Rovaart, directeur van Vipam. Jef de Kroon, algemeen directeur van Vanille B.V.: "Het is fantastisch om een partner als Vipam te hebben die zich bezig gaat houden met de verkoop in dit segment."

"In februari 2016 is er een proefproject door ons geïnitieerd. Het project is een samenwerkingsverband tussen Vanille b.v., CTHT (Toamasina Technical Horticulture Center, Madagaskar), SOPRAL en Wageningen University. Binnen het kennisoverdrachtprogramma is het einddoel stabiele kwaliteit in teelt en gewas. Vanille b.v. sponsort de stichting Mango Maso die zich inzet voor het behoud van de maki lemur. Samen gaan we bouwen aan een mooi merk en duurzaamheid voor de boeren op Madagaskar."

 

Altijd op de hoogte blijven?