Babbi viert 70-jarig jubileum met nieuwe producten

3 maart 2022 Redactie Vakblad IJs
Foto: Stand Babbi Sigep 2020

Babbi viert dit jaar de zeventigste verjaardag. Speciaal voor dit jubileum ontwikkelde Babbi de Waferini Romagna. Lees hieronder meer over dit jubileumproduct en de andere nieuwe producten van deze ijsgrondstoffenleverancier, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Vipam International.

De IJsgrondstoffenleverancier begint 2022 goed met de introductie van allerlei nieuwe producten, trends en smaakcombinaties. Met een tweetal nieuwe lijnen speelt Babbi in op de consument voor die minder toegevoegde suikers willen eten en/of lactose intolerant zijn.

Waferini Romagna
De Waferini Romagna werd speciaal voor het 70-jarig bestaan van Babbi ontwikkeld. Het is een combinatie van pasta met vanillewafeltjes met een feuilletine-achtige structuur en klassieke hazelnoot variegato. De vanillepasta is ook te combineren met fruitpasta’s of met mokka.

B-FREE
De B-FREE lijn voorziet in de groeiende vraag naar lactosevrije producten en minder – toegevoegde – suikers. Voorbeelden van deze lijn zijn de Golosa pindakaas en de kant-en-klare sprints voor het maken van een frambozensorbet of een groene matcha. Allemaal zonder zonder toegevoegde suikers. Daarnaast zijn er een aantal lactosevrije basismixen toegevoegd.

Tiramisu
Deze smaakpasta is speciaal ontwikkeld voor een ieder die liever geen alcohol nuttigt. De pasta Tiramisu bevat 0% alcohol.

Boerenjongens-ijs zonder de jongens
Op veler verzoek komt Babbi met een pasta Malaga zónder de gewelde rozijnen. De in rum gewelde rozijnen zijn sinds dit jaar los te koop als variegato en voorkomt het eventueel stuk draaien van de rozijnen en zorgt ook voor een handeling minder. Dit product is ook bruikbaar voor banketbakkers en chocolatiers.

Kant-en-klare kruimels
Toevoeging van structuren in of op een ijsje kan zorgen voor een spannende smaakbeleving. Babbi heeft hiervoor een drietal kant-en-klare ‘kruimels’ ontwikkeld in boter-, karamel- en chocoladesmaak. Door de speciale coating blijven deze volgens Babbi knapperig.

Gekarameliseerde pruimen
De populariteit van de klassieke variegato van gekarameliseerde vijgen inspireerde Babbi tot een nieuwe variant. Variegato van gekarameliseerde pruimen. Een combinatie van karamel met de fris fruitige ondertoon van de pruimen.

Smaakcombinaties
Tot slot komt Babbi met een aantal smaakcombinaties waarmee de ijsbereider zijn of haar klanten kan verassen. Bijvoorbeeld amandelijs met pistache en donkere chocolade of “American Breakfast”, een combinatie van pindakaas-ijs met bosvruchten variegato.

Babbi is aanwezig op de bekende ijsbeurs Sigep van 12-16 maart in Rimini, Italië. Neem contact op met Vipam voor het maken van een afspraak.

Altijd op de hoogte blijven?