De smaak van pistache

21 april 2022 Redactie Food

Babbi was als een van de grote spelers aanwezig op Sigep. Het bedrijf vierde het 70-jarig jubileum in alle uitingen op de stand. De historie van het bedrijf komt ook tot uitdrukking in hernieuwde aandacht voor de traditionele producten waar Babbi van oudsher sterk in is: hazelnoten en pistache.

Arjan van de Rovaart van Vipam International, laat ons de Pistache Experience zien. Daar proefden we nieuwe smaakcombinaties, gemaakt met bestaande producten. Al deze combinaties trekken pistache naar een hoger niveau. Pistache met mandarijn, met een pepertje erin of de supremo met wat zout erin verdiepen de smaak van pistache. (Benieuwd naar deze smaken? Bekijk de recepten.)

Vegan, lactose en suikervrij

Naast pistache presenteerde Babbi ook andere onderdelen op de stand, zo was er speciale aandacht voor B free (lactose vrij, suiker vrij en vegan producten), patisserie en de wafeltjes die het DNA van Babbi in Italië vormen. Ook voor de B free-lijn ontwikkelde Babbi meerdere nieuwe recepten om de ijsbereider op weg te helpen. “De ontwikkelingen op deze gebieden gaan steeds verder en het is goed om te zien wat je hier allemaal mee kunt doen om je klanten te verrassen”, vindt Arjan van de Rovaart.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?