Versbeleving bij IJssalon Pinoccio

21 februari 2019

Sanne Smit gooide in de zomer van 2016 het roer om. Ze stopte met haar baan als accountant en nam ijssalon Pinoccio over in Bergen. "Op dinsdag zat ik bij de bank, op donderdag kreeg ik akkoord. En toen ben ik het gewoon gaan doen! Sommige mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek", vertelt ze.

De eerste maand was meteen haar vuurdoop. September 2016 was het alle dagen meer dan 25 graden. En dat betekende 's ochtends op tijd beginnen met ijs draaien, de salon open gooien en ijsscheppen tot 's avonds laat. “Ik heb die maand vierhonderd uur gewerkt”, herinnert Sanne zich nog goed.

IJssalon Pinoccio bestaat uit drie salons. Sanne runt de vestiging in Bergen en voorjaar 2018 een tweede filiaal in Heiloo. Daarnaast is er een derde filiaal Schoorl dat wordt gerund door de dochter van de vorige eigenaar. Ze gebruiken dezelfde recepten en opmaak voor het ijs. Sanne: "Met drie vestigingen in de regio kunnen we elkaar alleen maar versterken.”

De salons van Sanne hebben beide een volledige ijskeuken. Ik wil dat onze klanten in beide ijssalons die versbeleving meekrijgen". De salon in Heiloo is groter dan de salon in Bergen. Deze vestiging blijft open in de winter. Er is ruimte voor koffie en er zijn zitjes. "We verkopen in Heiloo in de winter ook ijstaarten, ijslolly’s, chocolade van de lokale banketbakker, warme Luikse wafels, poffertjes en warme chocolademelk.

Een jaar geleden is ze lid geworden van de VAIJ Ondernemers Club (VOC). “Ontzettend leuk om via dit netwerk letterlijk en figuurlijk een kijkje in de ijskeukens van anderen te nemen”, vindt ze. “We zijn met z’n tienen en ik kom door mijn lidmaatschap op locaties waar ik anders nooit zou komen".

Meer weten over Sanne Smit en haar ijssalon Pinoccio en lidmaatschap van de VOC? Lees dan het complete artikel in Vakblad IJs 4-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een proefnummer aan.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?