Samenwerking tussen Huberts’ Food en Ausnutria Dairy Ingredients

28 februari 2024 Bianca Roemaat
De food start-up Huberts' Food en de internationale producent Ausnutria brengen samen eiwitrijk ijs op de markt. Tijdens de Gulfood Expo in Dubai op 19 februari heeft de introductie van dit ijs plaatsgevonden.

Het ijs heeft een hoog proteïnegehalte dat gebaseerd is op het hoogwaardige geitenmelkpoeder van Ausnutria Dairy Ingredients.

“Deze samenwerking is een vorm van co-creatie: van gezamenlijk idee naar productontwikkeling en presentatie op één van de grootste food beurzen ter wereld”, zo laat mede-oprichter Victor van Saltbommel van Huberts Food uit Meppel weten. De Gulfood Expo is een van de grootste foodbeurzen ter wereld.

Herstel bevorderen 

Via Huberts’ Food ontwikkelt Van Saltbommel sinds 2022 ambachtelijk eiwitrijk ijs voor ouderen om ondervoeding tegen te gaan en sporters en revalidanten om het herstel te bevorderen. Ausnutria, met meerdere fabrieken in het Noordoosten van Nederland is een internationale producent van melkpoeder en flesvoeding met een sterke focus op producten gemaakt van geitenmelk.

Gezondheidsvoordelen

Hun geitenmelkpoeder is de basis voor de noviteit. “Wij presenteren hier iets wat nog niet eerder geproduceerd is. Naast de heerlijke smaak heeft geitenmelk unieke nutritionele en functionele eigenschappen voor een milde en betere vertering waardoor het geschikt is voor mensen met een lichte mate van intolerante voor koemelk. 

Huberts’ IJs

Het proteïnerijke ijs is net als het andere eiwitrijke ijs van Huberts’ Food op ambachtelijke wijze bereid en gebaseerd op het familierecept van Huberts IJs/ De Brasserie in Meppel. Van Saltbommel stamt uit dit familiebedrijf en is de vijfde generatie.

In de volgende uitgave van Vakblad IJS (2, verschijnt in april) lees je meer over deze noviteit en de samenwerking tussen beide bedrijven.

Altijd op de hoogte blijven?