Roberto Gelato en Brothers in Law Brewing maken samen Gelato IPA

16 augustus 2021 Redactie Food

IJssalon Roberto Gelato en de brouwerij Brothers in Law Brewing hebben de handen in eengeslagen voor de Gelato IPA. De IPA heeft de romige smaak van ijs met tonen van passievrucht en guave. 

De zwagers Tim Freriks, Tim Teitink en Felix Schnetz van Brothers in Law Brewing maken ieder jaar een limited edition. Dit jaar benaderden ze Roberto Gelato om samen bier te brouwen dat naar ijs smaakt. De Utrechtse ijsbereider was meteen enthousiast en samen begonnen de ondernemers te experimenteren. Het resultaat is de romige Gelato IPA met vers toegevoegde passiefruit en guave.

De brouwerij bottelde 5448 flessen. Het bier is verkrijgbaar bij verschillende Utrechtse horeca en een aantal winkels. Daarnaast is het bier ook te proeven in ijsvorm bij Roberto Gelato. In de onderstaande video laat de ijsmaker zien hoe hij het ijs maakt. 

De ijssalon Robert Gelato is een begrip in Utrecht. De ijssalon viel regelmatig in de prijzen. Zo won Roberto al eens de gouden ijsspatel en in 2018 de prestigieuze Coppa d'Oro, nadat hij in 2015 al zilver won. Ook stond de ijssalon in 2018 in de top 20 Europese ijssalons van The Guardian.

Brothers in Law Brewing is de brouwerij van de zwagers Tim Freriks, Tim Teitink en Felix Schnetz. Zij besloten na enige tijd in de bierwereld te hebben gewerkt gezamelijk craft bier te brouwen. "We zoeken grenzen op maar houden respect voor de stijl van het bier. We houden van experimenteren met nieuwe en oude stijlen en ingrediënten, maar alleen als het bier dit toe laat. Want bier moet bier blijven", zo staat er te lezen op hun website. 

Uitdagend gebrouwen bieren zonder onnodige toev

Altijd op de hoogte blijven?