Oudste beurs voor ambachtelijk ijs

12 december 2017

Van 3 t/m 6 december vond in het Italiaanse Longarone de internationale beurs voor ambachtelijk ijs MIG (Mostra Internazionale del Gelato Artigianale) plaats.

De MIG is de oudste ijsbeurs in Europa die zich compleet focust op ambachtelijk ijs. Hoewel de beurs een rijke geschiedenis kent is het evenement in de loop der jaren uitgegroeid tot dé generale repetitie voor Sigep. Deze 58e editie van de MIG was gericht op ambachtelijk ijs gemaakt met lokale producten. De ijsbeurs profileert zich als toonaangevend evenement dat zich exclusief richt op machines, apparatuur, halffabrikaten, grondstoffen, meubels en accessoires voor ijssalons.

Tijdens de ijsbeurs werd ook de jaarlijkse ‘Coppa d’Oro’ uitgereikt, de prestigieuze prijs voor ijsmakers. De Italiaanse Guiseppe Zerbato won deze wedstrijd op 6 december. Ook Nederlandse ijsmakers deden mee aan deze strijd. Jonathan Sas van Nelis IJssalon uit Weesp behaalde een knappe vierde plaats en was daarmee de beste Nederlander. Zijn leermeester Kees Nelis werd tiende. Ook Arjan Nijenhuis van Fresh&More uit Sluis haalde de Top 10. Hij werd vijfde.

Altijd op de hoogte blijven?