Nieuwe Luciano op Sint Maarten

23 oktober 2023 Redactie Vakblad IJs Luc Blok

Na een voorbereiding van meer dan een jaar opende Luc Blok eind september een nieuwe vestiging van Luciano op het eiland Sint Maarten. Het is de achttiende vestiging van Luciano en de tweede op de Antillen. In 2016 opende er al een filiaal op Bonaire.

De nieuwe salon is een idee van zakenpartner en vriend Juul Vredenbregt. Hij en zijn vrouw werden tijdens een bezoek aan Sint Maarten verliefd op het eiland en besloten er een appartement te kopen. Op Sint Maarten meren vrijwel dagelijks cruiseschepen aan en Vredenbregt zag de passagiers als mogelijke klanten voor een ijsje. Hij deelde zijn idee met meesterijsbereider Luc Blok. Nu een jaar later staat er in Philipsburg dichtbij de cruiseterminal een nieuwe vestiging van Luciano.

IJskeuken op Sint Maarten

Luciano's Sint Maarten salon (© Luc Blok)

In de vitrine liggen 24 van de 86 ijssmaken van Luciano. Variërend van klassieke smaken als vanille en chocolade, Nederlandse smaken als stroopwafel en poffertjes tot tropische smaken zoals mango en kokosnoot. Het ijs wordt gemaakt in de ijskeuken die is gevestigd in de salon. Dat gebeurt volgens de hoge standaarden van Luciano. “De mannen uit de keuken hebben een half jaar bij ons in Wassenaar meegelopen”, vertelt Blok. “Ze draaien dagelijks vers en ambachtelijk ijs van verse producten.” Nu de ijssalon is geopend komen daar drie of vier Caribische smaken bij.

Toeristen kunnen bij Luciano Sint Maarten niet alleen terecht voor ambachtelijk ijs maar ook voor verschillende dranken als koffie, patisserie, koekjes en andere versnaperingen. Luciano levert ook ambachtelijk ijs aan verschillende restaurants op het eiland.

Altijd op de hoogte blijven?