Nederlanders scoren goed op Coppa d’Oro

21 december 2016

LONGARONE – Roberto Coletti van ijssalon Roberto Gelato in Utrecht is vierde geworden bij de Coppa d’Oro die onlangs plaatsvond tijdens de jaarlijkse ijsbeurs MIG in het Italiaanse Longarone. Hij belandde met zijn versie van de wedstrijdsmaak bier-ijs net buiten de top-3. Arjan Nijenhuis van Nijenhuis IJs in Lemele werd vijfde tijdens dit officieuze wereldkampioenschap voor ijsbereiders dat sinds 1996 wordt georganiseerd. Coletti werd vorig jaar overigens tweede.

Prestatie

Romana de Lorenzo van ijssalon Venezia in Utrecht bemachtigde de tiende plek en Annelies Wichink van ijssalon Tiesimo uit Zaltbommel werd elfde, Louis Aalt van Luigi’s IJssalon in Nieuwegein behaalde de twaalfde plek. Daarmee zitten er vijf Nederlanders in de top-12: een uitstekende prestatie.

Opzet

De opzet van de Coppa d’Oro is dit jaar aangepast. Zo streden Coletti en Nijenhuis mee bij de ‘masters’: ijsbereiders van 35 jaar en ouder. Zij gingen los op de wedstrijdsmaak bier. IJsbereiders jonger dan 35 jaar komen uit in jongerenklasse. Daar was de wedstrijdsmaak granaatappel.

Standhouders

De ijsbeurs MIG is dit jaar door redelijk wat Nederlandse ijssalonhouders bezocht. Op de beurs zijn de grote (grondstof)leveranciers vertegenwoordigd, zoals Mec3, Pregel en Carpigiani. Opvallend was de presentatie qua stands van onder meer Fabbri, Aromitalia en nog een aantal collega-bedrijven: deze stonden prominenter en  uitgebreider als voorgaande edities. Daardoor rijst bij veel bezoekers de vraag of MIG Longarone wellicht opgaat in de ijs- en patisseriebeurs Sigep, die jaarlijks in januari in Rimini plaatsvindt en ruim 200.000 bezoekers trekt. Noviteiten worden er op MIG niet getoond; daar wacht men mee tot de Sigep.

Altijd op de hoogte blijven?