IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

31 maart 2022 Redactie Vakblad IJs

De ijsjesactie voor Giro555 van het Ambachtelijk IJscentrum was een succes. De ijssalons haalden meer dan 12.000 euro op met de verkoop van het speciale Oekraïense appeltaart ijsje Yabluchnyk.

“Wow, wow en nog eens wow”, staat er te lezen op de website van het Ambachtelijk IJscentrum. “De ijsjesactie voor giro 555, die Ambachtelijk IJscentrum samen met haar leden hield op 24 maart, heeft ruim 12.000 euro opgebracht. €12.248,45, om precies te zijn.”

De actie

Het Ambachtelijk IJscentrum koos er dit jaar voor om tijdens European Gelato Day geen activiteiten in de ijssalons te organiseren, maar bedacht een actie voor Oekraïne. “We zetten ons graag, met alle ijsliefhebbers, in voor onze verre oosterburen", meldde het Ambachtelijk IJscentrum. "Want wat is als ijssalon nu een betere dag om een land dat onderdeel is van Europa te steunen, dan de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs?”

Meer dan 12.000 euro is er bij elkaar geschept voor het goede doel. Hartverwarmend! 

Zestig ijssalons deden mee aan de actie. Het was een succes. Bij IJssalon Trio in Arnhem pinden klanten zelfs bij voor Giro555. IJssalon Moments in Voorschoten maakte speciale vouchers voor Oekraïense vluchtelingen, die daarmee gratis twee bolletjes ijs mochten halen. Veel ijssalons rondden de opbrengst naar boven af, waarmee de teller op 12.248,45 euro kwam te staan. En dat is nog niet het volledige eindbedrag. Verschillende ijssalons gaan door met de actie en verkopen het ijs nog steeds.

Yabluchnyk-ijs

SVH Meesterijsbereider Hans Kennis ontwikkelde het recept voor Yabluchnyk-ijs. Het ijsje, gebaseerd op de gelijknamige Oekraïense appeltaart, bevatte onder andere verse goudreinet en echte kaneel. De opbrengst van de verkoop van dit ijsje ging naar Giro555 voor Oekraïne.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?