IJssalon Pisa wint Voedselveiligheid Bokaal 2023

31 maart 2023 Redactie Vakblad IJs

IJssalon Pisa in Zevenaar is de winnaar van de Voedselveiligheid Bokaal 2023. Pam Papen, inspecteur Voedselveiligheid van Houwers overhandigde in de ijssalon de bokaal aan Coco Strijbosch. “Dit is echt iets om trots op te zijn”, aldus de blije eigenaar.

De 27-jarige ijsmaker Coco Strijbosch nam dit jaar voor de eerste keer deel aan de IJsVak-Wedstrijden tijdens Bakkersvak en IJs-Vak in Gorinchem. Ze was een van de 24 deelnemers aan de Gouden IJsspatel, waarvoor de ijsmakers live op het wedstrijdpodium hun beste stracciatella-ijs moesten draaien. Vereniging Ambachtelijk IJscentrum organiseert deze IJsVak-Wedstrijden.

IjsVak-Wedstrijden

De inspecteurs van Houwers waren tijdens de wedstrijden aanwezig en controleerden op hygiëne en voedselveilig werken. Strijbosch scoorde de meeste punten op dit onderdeel. “Alles wat ze mee had genomen zag er schoon en verzorgd uit. Ook liet ze haar werkplek netjes achter”, aldus de inspecteurs. Inmiddels staat de Voedselveiligheid Bokaal 2023 bij IJssalon Pisa op de vitrine. “Iedereen die binnenkomt, kan 'm zien”, zegt een blij verraste Coco Strijbosch. “Dit is echt iets om trots op te zijn.”

Voedselveilig werken

Strijbosch houdt zich naar eigen zeggen non-stop bezig met voedselveiligheid. “Ik heb een studie Forensisch Onderzoek gedaan en daar moet je echt supernetjes werken. Die instelling heb ik meegenomen naar de ijssalon. Ook leer ik mijn medewerkers om voedselveilig te werken. Het zijn per slot van rekening producten die daar gevoelig voor zijn. Bovendien kunnen onze klanten door een raam naar de keuken alles zien wat we doen. Ook daardoor blijven we scherp.”

Voedselveiligheid Bokaal

Houwers riep in 2020 de Voedselveiligheid Bokaal in 2020 in het leven om het belang van hygiëne en voedselveiligheid te benadrukken. Coco Strijbosch van IJssalon Pisa is de tweede winnaar. In 2020 won Nienke Schaap, destijds werkzaam bij Soetenso in Leiden, de Voedselveiligheid Bokaal.  

Over Houwers

Houwers is specialist in inspecties, advies en trainingen op het gebied van HACCP. Het bedrijf in Geldermalsen bestaat ruim dertig jaar en is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie. Daarnaast is Houwers door de NVWA geaccepteerd binnen het Checkpunt Voedselveiligheid-programma.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?