Bij het opscheppunt van Heldro in Nijmegen is 'Bolletje'-ijs verkrijgbaar. Onder het motto 'Bolletje op je bolletje' topt de salon het klassieke Heldro ijs af met de kruidnoten van Bolletje en zijn de Heldro bubbelwafels afgemaakt met taai taai. Jan Verbeeten, mede-eigenaar van Heldro IJs zegt in Out of Home: “Of het nu zomer of winter is, ijs eten kan het hele jaar door. Zeker wanneer je inspeelt op het seizoen.”

'Bolletje'-ijs

De originele, klassieke kruidnoten, die volgens een geheim kruidnotenrecept worden gebakken door de bakkers van Bolletje, zijn de basistopping. Daarnaast is een dagelijks wisselende topping, zoals pure chocolade of witte chocolade kruidnoten. Alle toppings zijn ook los te koop in de salon. 'Het Bolletje'-ijs is tot begin december te krijgen bij de salon in Nijmegen.

Heldro IJs

De ijsmakers van Heldro maken al tachtig jaar ijs. Bakker Sjef Heldens begon in 1938 met ijs draaien en richtte dat jaar het Ambachtelijk IJsbedrijf Heldro op. In de salon wordt dagelijks vers schepijs gemaakt. De salon heeft geen vitrine vol met verschillende smaken, maar verkoopt alleen het klassieke witte Heldro IJs en dagelijks wisselende specials. Klanten kunnen hun ijsje aankleden met de verschillende toppings.

Bolletje

De geschiedenis van Bolletje begon in 1867. Toen opende Albertus Antonius ter Beek een bakkerij met winkel in Almelo. Zijn zoon Bernard begon in de jaren '20 in de bakkerij en specialiseerde zich in beschuiten. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde de derde generatie van de familie zich tot echte beschuitspecialisten en openden in 1954 een industriële bakkerij voor de productie. Inmiddels is Bolletje uitgegroeid tot een bekend bakkersmerk dat naast beschuit nog veel andere bakkersproducten verkoopt, waaronder de verschillende smaken kruidnoten en taai taai, die nu bij Heldro als topping worden gebruikt.

  • https://www.facebook.com/HeldroIJs/videos/269185870378475/

Altijd op de hoogte blijven?