IJsmerk TheLean: caloriearm ijs met extra proteïne

8 november 2018

Stadjer Lean Schieving ontdekte in New York caloriearm ijs met extra proteïne en wilde dit naar Nederland halen. Samen met de mensen van ijsfabriek B&G in Surhuisterveen ontwikkelde hij TheLean, ijs zonder toegevoegde suikers en met extra eiwitpoeder. "Ik wist welke smaken ik wilde en samen met hen heb ik de recepten ontwikkeld. Er zijn ondertussen ook andere ijsmerken met caloriearm ijs, dus het moesten wel smaken zijn die er nog niet waren", vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden.

Dat waren de smaken peanut butter, chocolate chip mint, cinnamon roll, lemon cheese cake en birthday cake, vanilleijs met sprinkles. Het ijs is nu een maand op de markt en is voor inwoners van Groningen online te bestellen. Daarnaast serveert restaurant Flinders het als dessert. Schieving heeft als doel om het ijs landelijk verkrijgbaar te laten zijn.

Naast ijs wil Schieving nog andere 'healthy producten', zoals sauzen en koekjes, ontwikkelen en in de markt zetten. Hij geeft toe in het Dagblad van het Noorden dat ijs nooit gezond zal worden. "TheLeann is bedoeld voor iedereen die verantwoord bezig wil zijn met voeding. Het is een alternatief voor die ongezonde guilty pleasures, waar je van kunt genieten terwijl je toch aan je doelen blijft werken."

Altijd op de hoogte blijven?