Gelato Festival komt naar Nederland

30 oktober 2023 Carpigiani
Op 7 november verzamelt de Nederlandse ijswereld zich in Breda voor de Nederlandse editie van het Gelato Festival. Nederlandse ijsbereiders strijden niet alleen om de nationale titel, maar ook voor plaats de Europese finale en mogelijk het wereldkampioenschap in 2024.

Bijna dertig Nederlandse ijsbereiders uit het hele land gaan de strijd met elkaar aan. Ze proberen een internationale vakjury te overtuigen met originele ijsrecepten en presentaties. In de productieruimte van het Curio College in Breda draaien ze hun eigen gepasteuriseerde mix af, brengen deze op smaak, garneren en presenteren. De jury beoordeelt het ijs basis van smaak (40%), structuur (30%), creativiteit (20%), verbale en esthetische presentatie (10%). 

Europees en wereldkampioenschap

De winnaar van deze wedstrijd plaats zich voor de Europese finale, waar nationale kampioenen de strijd met elkaar aangaan. Ook maken ze kans om deel te nemen aan het wereldkampioenschap.

Workshops en demonstraties

Deze editie van het Gelato Festival wordt georganiseerd door Carpigiani Benelux. Naast de wedstrijd kunnen ijsbereiders er verschillende workshops volgen, zoals het maken van de perfecte ijsfoto’s met alleen je telefoon of een cremino workshop. Ook zijn er meerdere leveranciers aanwezig, die de gehele dag demonstraties geven en producten presenteren.

Gelato Festival World Masters 2022-2025

De Gelato Festival World Masters 2022-2025 wordt georganiseerd door Gelato Festival, in samenwerking met Carpigiani Gelato University en Sigep – Italian Exhibition Group. Het Gelato Festival begon in 2010 in Florence als een lokale wedstrijd, geïnspireerd door het eerste ijsrecept van Bernardo Buontalenti uit 1559. Sindsdien is de wedstrijd uitgebreid. Eerst over de rest van Italië, daarna Europa en sinds 2017 de Verenigde Staten. Aan de editie van 2017-2021 deden 3500 ijsmakers mee.

Altijd op de hoogte blijven?