Cursusaanbod IJscentrum

4 oktober 2018

Het  IJscentrum-Wageningen geeft dit najaar verschillende cursussen. Wilt u dit jaar nog een cursus of training volgen? De cursus 'IJsbereider' zit helemaal vol, maar bij cursussen 'IJsbruidstaarten en gebak', 'IJssmaken vanuit de basis' en 'Gespecialiseerd IJsbereider' is nog wel plaats.

Cursus 'IJsbereider'

Er is dit jaar veel animo voor de cursus IJsbereider, want alle geplande cursussen voor dit najaar zitten vol. Ook de eerst groep van het voorjaar, die in januari start is inmiddels gevuld. Daarom wil het IJscentrum in januari nog een groep opstarten om aan de vraag te voldoen. De planning voor het voorjaar 2019 komt binnenkort op de website te staan.

Pilotcursus 'IJsbereiden in de horeca'

In september startte de pilotcursus 'IJsbereiden in de horeca'. De eerste groep bestond uit zestien gespecialiseerde restaurantkoks. Zij waren enthousiast over de cursus die in vier dagen werd verzorgd.

De eerste twee dagen werden besteed aan het draaien van roomijs en sorbet ijs in diverse kleine machines die in de restaurantkeukens gebruikt worden, zoals Pacojet, Sorbetiere, de Freeze & Go van Carpigiani en de TTi van Valmar. Op dag drie en vier was er aandacht voor het inzetten van ijsdesserts en gebak, en de verschillende afwerkingstechnieken. Het IJscentrum biedt deze cursus binnenkort in zijn geheel of opgesplitst in tweedaagse trainingen aan.

Cursusaanbod IJscentrum najaar 2018

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de volgende cursussen die binnenkort van start gaan:

  • IJsbruidstaarten en gebak – 1 daagse training op 7 november
  • IJssmaken vanuit de basis – 1 daagse training op 31 oktober
  • Gespecialiseerd IJsbereider – Vaktechniek – 7 daagse training die opleid tot het diploma Gespecialiseerd IJsbereider

Voorlopige planning Voorjaar 2019

  • Cursus receptuurberekenen – 1 daagse training
  • Cursus IJsbereider – 6 daagse training
  • Cursus gespecialiseerd IJsbereider – technologie  - 5 daagse training

De planning voor het voorjaar 2019  staat binnenkort op de website.

Altijd op de hoogte blijven?