IJsbereidingsmachines, ijsvitrines, service en onderhoud: IJsprofi kan de klant volledig ontzorgen. “Klanten kunnen bij ons voor alles terecht, van ijsmachines tot winkelinrichting. Het onderhoud en de service wordt gedaan door onze dochteronderneming Bas Koeltechniek”, aldus Sebastiaan de Haan, eigenaar van IJsprofi.

De Haan nam het bedrijf in 2020 over. “We deden als Bas Koeltechniek al jaren klussen voor IJsprofi. Toen kwam de kans om IJsprofi over te nemen van Ben Jansen. Ik heb er niet lang over hoeven nadenken. We hebben als Bas Koeltechniek alle expertise in huis op het gebied van koeltechniek. We ontwikkelen, installeren en beheren onderscheidende en betrouwbare koelinstallaties en winkelinterieurs. Met IJsprofi is de verkoop van ijsbereidingsmachines en ijsvitrines daarbij gekomen.”

Groot voordeel

Thelme ijsmachine_Luciano’s The Ice Cream Factory Wassenaar

Luciano’s The Ice Cream Factory Wassenaar

IJsprofi verkoopt ijsmachines van het merk Telme. “We zijn de enige Telme-dealer in Nederland. Wij verkopen verschillende types van de verticale badgemachines van Telme, van groot tot klein. De Telme Ecogel T-modellen zijn voorzien van een bovenlade waardoor te zien is wat er met het product gebeurt. Dat is een groot voordeel voor de ijsbereider. Tijdens het mengen kan de ijsbereider er ingrediënten aan toevoegen, dat hoeft dus niet achteraf. Zo heb je als ijsbereider meer controle over het eindresultaat. De Telme Ecogel T-modellen zijn bij uitstek geschikt voor ijssalons die veel ijs in korte tijd willen bereiden. Met de Telme Ecomix T pasteuriseerketels kun je in no time grote volumes ijsmix klaarmaken voor de ijsbereidingsmachine. Daarnaast verkopen we de Telme Gel modellen. Die zijn specifiek gemaakt om kleine hoeveelheden ijs te bereiden en daarmee geschikt voor in een restaurant, school of kiosk.”

Klanten kunnen bij IJsprofi terecht voor Clabo FB ijsvitrines. “Dat zijn prachtige ijsvitrines van Italiaanse makelaardij. De vitrines hebben rechthoekige glazen, dat geeft ze een bijzondere uitstraling. De klant kan kiezen voor vitrines met dubbele ventilatoren. Dit zorgt voor een stabielere koeling van het ijs. Naast de ijsvitrines hebben we ook Longoni ijstaartendisplays. Je ziet deze steeds meer in ijssalons.
Hiermee kun je de ijstaarten op een mooie manier presenteren.”

Service en onderhoud

Clabo ijsvitrine_IJssalon Zoet Eerbeek

IJssalon Zoet Eerbeek

Naast verkoop van nieuwe en gebruikte machines en vitrines, kan de klant er ook terecht voor service en onderhoud. “We hebben een ruim assortiment aan onderdelen op voorraad, voor onder meer machines van Telme en Clabo FB. Heeft een klant een probleem met een machine van een ander merk? Dan proberen we dit ook te verhelpen.”

“In het begin was het aanpoten voor De Haan, om zowel Bas Koeltechniek als IJsprofi onder zijn hoede te hebben. Maar inmiddels hebben we een jong en dynamisch team opgebouwd, met gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers. Dat maakt ons flexibel. We zijn servicegericht en willen de klant graag ontzorgen. De klant is bij ons nog altijd koning. Met de expertise van Bas Koeltechniek kunnen we het verschil maken; het komt in de ijsbranche niet zo vaak voor dat je bij één bedrijf zowel voor verkoop als service en onderhoud terecht kan.”

Altijd op de hoogte blijven?