Framboos met een twist

1 maart 2022 Laan Heiloo

Framboos is een klassieke smaak die aan de basis staat van dit bijzondere ijsje. Door de toevoeging van basilicum heb je in een handomdraai een heerlijk en uniek ijsje; de hit voor deze zomer.

Culinaire creativiteit

Klassieke ijssmaken zoals citroen, vanille, pistache en chocolade zijn onmisbaar in jouw vitrine. Maar tegenwoordig is er steeds meer vraag naar trendy en verrassende ijssmaken. Dit vergt wat van jouw creativiteit, maar wees gerust. Door soms maar kleine aanpassingen of toevoegingen te doen, heb je al een creatief ijsje dat je kunt presenteren als ‘Smaak van de week’. Denk out of the box en verleid jouw klanten met jouw unieke assortiment.

Ingrediënten:

  • 2000 g Sorbetmix
  • 1500 g Frambozenpuree 100% Nic Gelato
  • 200 g Frambozenpasta MEC3
  • 45 g Basilicumblaadjes

Werkwijze:

Framboos basilicum_laan Heiloo_2

  1. Weeg alle bovenstaande ingrediënten af.
  2. Voeg 1500 gram frambozenpuree, 200 gram frambozenpasta en 45 gram basilicumblaadjes toe aan jouw sorbetmix en meng het geheel met een staafmixer.
  3. Meet jouw mix na met de refractometer; deze moet op 27 à 30 brix komen te staan, zoals in jouw sorbetijs.
  4. Voeg de mix toe aan jouw ijsmachine en draai het ijs af.
  5. Decoreer het geheel met wat basilicumblaadjes en verse frambozen.

Tip

Door gebruik te maken van de 100 procent frambozenpuree van Nic Gelato ben je altijd verzekerd van een hoge en constante kwaliteit van jouw frambozenijs.

Laan Heiloo_logo

Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.

Altijd op de hoogte blijven?