Meesterlijk recept: Triple melon

5 september 2014

Deze keer een Meesterlijk recept van SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal. Heerlijk nazomeren met een combinatie van smoothie en ijs!

  • Recept:

Triple melon

Triple melon is een smoothie van watermeloen met daarin een sorbet van cantaloupe. Daarop een fijne brunoise van galiameloen.

* Snijd voor de smoothie het vruchtvlees uit de schil van de (liefst pitloze) watermeloen. Haal de eventueel achtergebleven pitjes eruit. Pureer de rest en bewaar het koel.

Sorbet van cantaloupe

  • 1875 gr water
  • 650  gr sacharose
  • 180 gr dextrose
  • 130 gr glucose
  • 12 gr vruchtenijsbindmiddel

Pasteuriseer bovenstaande ingredienten een half uur op 65 graden Celsius, koel het dan terug en laat het minimaal 4 uur rijpen.

Voeg hier 1200 gr gepureerde cantaloupe, 150 gr meloenpasta, 20 gr citroensap en 10 gr emulgatorpasta aan toe.

Dit samen afdraaien in de ijsmachine. triple-melon-4-Medium-168x300

Smoothie

Meng voor de smoothie de gewenste hoeveelheid meloensap met 25 % Spa Rood. Schenk een beetje van de smoothie  in een glas of diep bord en schep hierin het cantaloupe-ijs.

Om een mooi effect te krijgen, dient de bol wel boven het soepje uit te komen. Maak het geheel af met een ragfijne brunoise van galiameloen.

Om een betere versbeleving te creëren, is het de moeite waard om in de uitgeholde watermeloen een tapkraantje te draaien en zo het soepje in het glas te tappen. Zie foto!

 

  • IMG_7278-Large-200x300 Mark van Gaal

Altijd op de hoogte blijven?