Een ijsje mét pit
Na de drukte van de zomerpiek is er voor veel ijsbereiders weer ruimte om aan de slag te gaan met extra speciale ijscreaties. Frisse sorbetsmaken maken in het najaar plaats voor warme en romige smaken zoals mokka, appeltaart en chocolade. Laan Heiloo helpt graag mee om uw klanten ook dit seizoen te blijven verrassen. Sla de winterslaap over en presenteer uw klanten dit ijsje mét pit.
Spicy Chocolate Infusion
De Spicy Chocolate Infusion is hot. Dit ijsje van pure chocolade prikkelt de smaakpapillen door de toevoeging van de scherpe Habanero peper. Gecombineerd met een zoete frambozen variegato wordt de Spicy Chocolate Infusion een ware smaaksensatie. De romige chocolade, zoete framboos en de pittige peper zijn drie componenten die elkaar perfect uitbalanceren. Met dit ijsrecept zet u uw klanten gegarandeerd in vuur en vlam.
Ingrediënten:
- 4000 g Witte basismix
- 300 g Sorbetmix 40° brix
- 500 g Chocolade callets puur Inaya Cacao Barry
- 100 g Cacao amaro poeder Elenka
- 10-16 g Habanero peper (intense fruitige chilipeper)
- 15-20 g Gekonfijte sinaasappel of mandarijn zestes
Variegato
- ± 200 g Framboos variegato MEC3
Werkwijze:
- Weeg alle bovenstaande ingrediënten af.
- Voeg 500 gram Inaya callets en 100 gram cacaopoeder samen in een kom met 1 à 1,5 liter melkmix.
- Verwarm dit totdat u een mooie homogene massa hebt. Vul dit geheel aan met de rest van de melkmix en de sorbetmix en roer het geheel goed door.
- Snij de Habanero peper extra fijn en voeg dit, samen met de geconfijte sinaasappel of mandarijn zestes aan 1/3 van de mix toe en laat dit een nacht intrekken in de koeling.
- Voeg de volgende dag de mixen bij elkaar en roer goed door.
- Draai het ijs af en spatel de framboos variegato door het ijs heen.
- Decoreer het geheel met dezelfde variegato en eventueel mooie chocolade decoraties en verse frambozen.
Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.