1. Inspiratie
Op Sigep vertonen ongelofelijk veel experts hun kunsten. Bij de stands van grote merken geven chefs op alle dagen op verschillende terreinen demonstraties. Daarnaast worden er elk jaar meerdere wedstrijden georganiseerd. Die kun je bezoeken om de ijsbereiders, patissiers, chocolatiers en barista’s live aan het werk te zien. Van scholieren tot junioren en gerenommeerde namen.
2. Alles is er
En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook álles. Kijk, ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten, dat verwacht je. Verpakkingen, tassen, bedrijfskleding en mallen voor chocola ook nog wel. Maar dan gaan we verder met de aankleding van een winkel, vliegenlampen, buitendecoratie, schoonmaakgerei, zeepdispensers, bestelwagens, ijskarren, spuitmondjes, receptenboeken, serviezen, et cetera.
Kortom Sigep is de beste plek om je te oriënteren als je wilt beginnen, uitbreiden, restylen of om je gewoon lekker te vergapen.
3. Proeven
Niet ontbijten, niet lunchen, niet dineren, want van de koffie tot de pannetone en de pizza; je kunt de hele dag proeven. En ja natuurlijk vooral heel veel ijs. Tot je er bijna genoeg van krijgt…
4. Combineren
Blurring heet het en Sigep weet er alles van. Op de grootste ijsbeurs ter wereld zijn ijs, patisserie, chocolade en koffie in allerlei combinaties te zien. Maar ook pizza, verschillende soorten brood en wijn worden ermee gecombineerd. Door de voorbeelden die je hier voorgeschoteld krijgt, kan het zomaar zijn dat je bij thuiskomst je assortiment gaat uitbreiden of het pand van de buren overneemt om een deel horeca aan je ijssalon toe te voegen.
5. Contacten
Uiteraard is een beurs voor contacten. Sigep trekt bezoekers en exposanten uit de hele wereld en op heel veel plekken zijn de Nederlandse vertegenwoordigers van Italiaanse en andere buitenlandse merken aanwezig om informatie te geven of gelijk zaken te doen.
Tot slot nog één extra tip
Ga meerdere dagen, want er is zo ontzettend veel te zien en te doen. Pik zeker een paar workshops en wedstrijden mee. En sluit af op woensdag, want dan is de grote drukte voorbij, kun je overal goed bij en zijn de standhouders in een goed humeur omdat de meeste zaken gedaan zijn en het einde in zicht is