Ruben Koelman wint Beste aardbeienslof van Nederland 2021

27 mei 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Chantal Arnts

Ruben Koelman van banketbakkerij Wim Koelman Brood-Bakket-Bonbons uit Heemskerk maakt de beste aardbeienslof van Nederland 2021. Dat bepaalde de vakjury op 26 mei. Het doel van de wedstrijd was om de traditionele aardbeienslof een verrassende twist te geven.

Zachtfruitkeurmerk Prestige daagde bakkers en patissiers uit om hun eigen signatuur te geven aan de klassieke aardbeienslof. Naast de titel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland’ maakten de deelnemers kans op verschillende prijzen winnen, waaronder een seizoen lang verse Prestige-aardbeien voor in de bakkerij, een Le Nouveau Chef-koksbuis en een reportage in het volgende Prestige-magazine.

De jury

Op 26 mei keurde de jury op het World Food Center in Ede bijna vijftig inzendingen. Via een livestream maakte juryvoorzitter Hidde de Brabander de winnaar bekend. Naast Hidde bestond de jury uit Prestige-ambassadeur Jurgen Koens en lid van Nederlands Patisserie Team Bart de Gans. Zij kozen unaniem voor Ruben. "De aardbeienslof van Ruben Koelman heeft echt gewonnen op smaak, en vooral op de verfijnde balans tussen alle verschillende smaken, met anijs, venkel en rabarber en natuurlijk aardbeien. Hij heeft echt de uitdaging gezocht, en gekozen voor bijzondere ingrediënten en technieken. Daarmee is de winnende aardbeienslof de perfecte combinatie van de traditionele aardbeienslof met een unieke eigen touch."

Winnaar Ruben Koelman

Beste aardbeienslof 2021_foto livestream

Ruben kreeg patisserie bijna letterlijk met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn vader Wim Koelman Brood-Bakket-Bonbons in Heemskerk. Ruben moest even pauze nemen tijdens zijn stage bij Huize van Wely om het goede nieuws in ontvangst te nemen: "Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen! Ik ben pas net 18 geworden en loop nog stage. Maar het leek me een mooie uitdaging om mee te doen, en ik wilde graag iets nieuws bedenken. Ik denk dat ik gewonnen heb door het gebruik van bijzondere smaken als venkel, anijs en rabarber, die ik mooi in balans heb gebracht voor een extra frisse smaak." De tweede en derde prijs gingen naar Joost Mekking van Bakkerij Mekking uit Bennekom en Henry de Groot van Bakkerij Oonk uit Hengelo.

Nieuwe wedstrijd

Juryvoorzitter Hidde De Brabander kijkt tevreden terug op de wedstrijd. "Er waren enorm veel aanmeldingen, wat echt bijzonder is voor een nieuwe wedstrijd. Fantastisch dat er zoveel animo voor was! De kwaliteit van de inzendingen was ook hoog. Alle deelnemers hebben de uitdaging opgezocht. Bij de ene inzending lag de focus vooral op smaak, bij de ander op de presentatie, mooi om te zien. Wat ons als jury betreft was dit het begin van een mooie nieuwe traditie om patisserieklassiekers in een nieuw jasje te steken!"

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?