Roberto Gelato staat in de top 20 Europese ijssalons

16 augustus 2018

De Britse krant The Guardian zette de top 20 van de Europese ijssalons op een rijtje. Naast Italiaanse, Duitse, Franse, Poolse, Hongaarse en Deense staat er één Nederlandse salon op de lijst, namelijk IJssalon Roberto Gelato uit Utrecht.

Roberto Gelato

De lijst van The Guardian werd samengesteld op basis van reistips van de lezers. Zij prijzen de romige en onderscheidende smaken van ijssalon Roberto Gelato. Aan het roer staat de succesvolle ijsbereider Roberto Coletti. Hij won onder andere de Gouden IJsspatel en behaalde in 2015 de tweede plaats bij de Coppa d'Oro.

Volgens de lezers van de Guardian is Frollini de absolute aanrader. Frolini is Italiaanse chocolade met hazelnootkoekjes. Een andere smaak die wordt aangeraden is cappricio, panna cotta met zelfgemaakte caramelsaus en gecarameliseerde pinda's. Robert maakt dagelijks vers ijs van biologische melk.

La Martinière

Voor het beste ijs van Europa moet je volgens de lezers van The Guardian afreizen naar het Franse Île de Ré. Daar is de ijssalon La Martinière gevestigd op de kade van Saint-Martin-de-Ré en bij de Baleines vuurtoren. De salon verkoopt veel verschillende smaken ambachtelijk room- en sorbetijs. Daarnaast maken zelf ijsjes op een stokje, macarons en verschillende soorten patisserie. Een van de lezers van de Guardian zegt: "Er zijn te veel smaken om te tellenm. Mijn drie jaar oude zoontje kreeg geen genoeg van het simpele vanille-ijs, mijn man van de caramel met zeezout en ik zelf van de Ferrero Rocher en de gepeperde framboos."

Altijd op de hoogte blijven?